Urte- og kaperslaks
Urte- og kaperslaks med aspargesbønner og parmesansaus
Ingredienser
- 600g laksefilet
- 2 ss solsikkeolje
- 400g aspargesbønner
- 2 fedd hvitløk
- 1 1/2 dl fløte
- 150g parmesan
- 50g kapers
- 1/3 bunt gressløk
- 1/2 potte kjørvel
- 1/2 dl olivenolje
- 1/2 presset sitron
Fremgangsmåte
Sett pannen på platen på middels høy varme. Kutt laksefileten i store terninger og krydre med
salt og pepper. Ha olje i pannen og stek lakseterningene litt på én side. Tilsett aspargesbønner
delt i to og finhakket hvitløk.
Fres videre til lakseterningene er blitt gylne på den ene siden. Snu terningene og tilsett fløte.
La putre videre til fløten er tyknet noe og laksen flaker seg litt når du trykker på den – da er den ferdig.
Rør revet parmesan inn i fløten og smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitron.
Bland sammen kuttede kapers, gressløk, kjørvel, olivenolje og sitron og dryss over fisketerningene.
Server med kokte eller ovnsbakte poteter eller en frisk salat.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -