Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Vorspiel Exotica

Publisert torsdag 12.mai 2016


Eksotisk snacks med dipp


Fremgangsmåte


Fritert tortilla-trekanter med hjemmelagd salsa:

Varm opp en stekepanne med oljen og ha tortillalefsene i.

Stek dem gylne og sprø på begge sider og dryss over maldon salt og kajennepepper.

Skjær i trekanter og server.

Lag salsa ved å kutte tomatene i terninger og finkutt løk, chili uten frø og hvitløk.

Bland sammen med resten av ingrediensene, rør godt og smak til med salt og pepper.

 

Friterte kikertchips med yoghurtdipp:

Varm opp oljen til det freser rundt en tresleiv når du dypper den nedi oljen.

Ha ett og ett popaddumflak i oljen og friter til den blåser seg litt opp og blir litt sprø.

Bryt opp i biter eller server dem hele i en stabel.

Du kan også ha litt ekstra olje i en stekepanne og fritere popaddumflak der.

Kutt løk, tomater og agurk i terninger til yoghurt dippen og bland i de resterende ingrediensene.

Smak til med sitronjuice, salt og pepper.

 

Friterte rekechips med soya- og sesamdipp:

Varm opp oljen til det freser skikkelig godt rundt en tresleiv når du dypper den nedi oljen.

Ha 5–6 rekechips i oljen og friter til de blåser seg opp til dobbel størrelse.

Legg dem rett over på papir slik at de får dryppet av seg oljen.

Dette går veldig fort å lage til mange personer.

Til soya og sesamdippen er det bare å blande alle ingrediensene.

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

Ingredienser

8


Fritert tortilla-trekanter med hjemmelagd salsa: 

  • 2 tortillalefser
  • 1 dl olje
  • 1 ts kajennepepper
  • Maldonsalt

Salsa:

  • 3 tomater
  • 1 chili
  • ½ rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss sukker
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss hvitvinseddik
  • Fersk koriander
  • Salt og pepper

Friterte kikertchips med yoghurtdipp:

  • 1 pakke poppadum
  • Nøytral olje til fritering
Yoghurtdipp:
  • 2 dl matyoghurt
  • ½ løk
  • 2 tomater
  • ¼ agurk
  • Finhakket mynte
  • Sitronjuice
  • Salt og pepper
Friterte rekechips med soya- og sesamdipp:
  • 20 rekechips
  • Nøytral olje til fritering
Soya- og sesamdipp:
  • ½ dl soya
  • ½ dl vann
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss sesamfrø

Forberedelser


2 dager før:

Friter rekechips og kikertchips.

Lag alle dippene, men vent med å tilsette urtene til samme dag som servering

 

Samme dag:

Stek tortillalefsene.

Tilsett urter i dippene.

 

Ved servering:

Legg opp alt i skåler og sett frem i god tid før gjestene kommer.


Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften

  • Fiskars, FF+ grønnsakskniv

    Fiskars, FF+ grønnsakskniv

    Kr 269,-

    Utsolgt i nettbutikk
  • Tefal, expertise stekepanne 28cm

    Tefal, expertise stekepanne 28cm

    Kampanjeslutt: 03.02.2018

    Veil.pris 549,-

    Kr 274,-

    Kjøp