Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Vørterbrød med nøtter og fiken
Vørterbrød med nøtter og fiken

Vørterbrød med nøtter og fiken

Publisert mandag 06.november 2017



Fremgangsmåte


Sett ovnen på 200°C. Bland alle tørre ingredienser i en bolle. Bland inn sirup, kefir og porter, og hell den løse deigen i smurt, avlang brødform som rommer ca. 1 1/2 liter. Stekes i nedre del av ovnen i ca. 1 time. Sjekk med en tannpirker at brødet er gjennomstekt. Løft det ut av formen og la det avkjøles under et kjøkkenhåndkle.

 

-Oppskrift har vi fått fra OBH Nordica-

Ingredienser


  • 2 dl fullkorns speltmel
  • 4 dl siktet speltmel
  • 1 dl grov rug
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 4 ss Vörtmix, f.eks. fra Santa Maria (kan sløyfes)
  • 1 dl hele hasselnøtter
  • 150 g fiken i biter (alt. aprikoser)
  • 1 dl rosiner
  • 3/4 dl mørk sirup
  • 2 dl kefirmelk
  • 2 dl porter

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?