Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk
Visste du dette om kaffe?

Visste du dette om kaffe?

4 ting du kanskje ikke visste om kaffe

 

Unngå at kaffen biter tilbake
Kokende vann som helles over kaffebønnene er for varmt for et godt resultat. Kaffen mister mye av sin aroma. Den optimale vanntemperaturen er mellom 92 og 96 grader. Dette er slik du unngår at kaffen blir bitter og smakløs.


Kaffegruten er god
Kaffegruten er for god til å kastes. Bruk den som kroppskrubb eller håndrenser; den gjør huden virkelig myk. Og hvis du for eksempel skjærer hvitløk, fjerner den dessuten lukten. Sneglene i grønnsakshagendin kan ikke fordra den, uten at plantene påvirkes. Du kan også bruke den som skurepulver på kjøkkenvasken og til å fjerne mattende belegg. Kan ikke bli mer bærekraftig.


Sjekk datoen for brenningen når du kjøper kaffe
I stedet for å sjekke utløpsdatoen, se etter dato for brenningen. Kaffebønner er skjøre. Jo lengre tid det går etter brenning, jo mer aroma taper de. Espressobønner bør brukes 8 til 45 dager etter brenning. Vanlige kaffebønner bør brukes 2 til 60 dager etter brenning.


Ikke stress kaffen
Mange mener at kaffen holder seg best om den legges i kjøleskapet. Dette er feil. Temperatursvingninger når den legges inn og tas ut kan forårsake skade. Ei heller vinner man noe ved å helle bønnene over i en boks. Det beste du kan gjøre, er å oppbevare kaffen i posen den ble kjøpt.

 

-Kaffetipsene har vi fått fra Bodum-

Tilbake