Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Verdens beste brød bakt i støpejern

Publisert torsdag 12.mai 2016


Dette brødet er utrolig lett å lage og krever ingen elting.


Fremgangsmåte


Hemmeligheten bak dette gode brødet er støpejernets varmeegenskaper, samt tyngden av det tettsittende lokket som sørger for at fuktigheten holdes i brødet.

Vi har bakt brødet i en 24 cm rund Le Creuset støpejernsgryte.

 

1. Rør sammen gjær og vann. Tilsett salt, honning og mel. Deigen kan tilsettes pinjekjerner, gresskarkjerner, revet gulrot, rosiner eller krydder etter ønske. Deigen skal være veldig myk og våt

 

2. Sett deigen til heving i stuetemperatur natten over (min 12t)

 

3. Vend deigen 3-4 ganger med en røreskje og sett den til heving igjen et par timer i bollen

 

4. Sett støpejernsgryten på en rist i ovnen og sett ovnen på 250° C. Når ovnen (og gryten) er varm, drysser du solsikkekjerner eller havregryn i bunnen av gryten. Dette gjør at brødet slipper gryten lettere

 

5. Hell den myke deigen direkte fra bollen og ned i den varme gryten. Stek først brødet i ovnen i 30 min med lokket på, deretter tar du av lokket og steker brødet videre i 15 min uten lokk.

La brødet hvile i minst 30 min før det skjæres ut

 

- Oppskriften har vi fått fra Le Creuset - 

Ingredienser


  • 6 dl vann
  • En klump gjær på størrelse med en ert 
  • 1 ss salt 
  • 2 ss honning 
  • 625 g hvetemel (en del kan erstattes av grovt mel avhengig av hvor grovt brød du ønsker) 
  • 1 dl solsikkekjerner til å drysse i gryten ved steking

Forberedelser



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften

  • Cacas, digital mål creme

    Cacas, digital mål creme

    Kr 399,-

    Kjøp
  • Le Creuset, slikkepott sort m/trehåndtak

    Le Creuset, slikkepott sort m/trehåndtak

    Kr 189,-

    Kjøp