Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Hellstrøms ultimate cheeseburger – enkel, saftig og full av smak!

Klar for å briljere med en burger som smaker som den kommer rett fra et restaurantkjøkken? Da har du kommer til riktig sted. Her gir vi deg Hellstrøms egen oppskrift på en superenkel smashburger – komplett med hjemmelaget tomatrelish og luftige hamburgerbrød. Etter vår mening er denne perfekt til alle anledninger!


Ingredienser

Hamburger:

  • 1 kg høyrygg av okse
  • Salt og nykvernet pepper
  • 4 skiver cheddar eller annen ost
  • 1-2 dråper olivenolje til pannen

Tomatrelish:

  • 2 til 3 grovhakket tomater, gjerne plommetomater
  • 1 liten finhakket rødløk
  • Litt sukker, olivenolje og en skvett eplesidereddik
  • Salt og pepper

Hjemmelaget hamburgerbrød (16 stk som kan fryses ned):

  • 1 kg hvetemel 
  • 5,5 dl lunken melk 
  • 50 g romtemperert smør 
  • 50 g honning eller sukker 
  • 10 g salt 
  • 2 egg, ett til deigen og ett til pensling 
  • 25 g fersk gjær eller ½ pose tørrgjær 
  • Valmuefrø eller sesamfrø til topping 

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte hamburgerbrød:

  1. Ha i alle ingrediensene i en bolle, untatt frø til topping og ekstra egg til pensling.
  2. Elt det sammen i rundt 15 minutter med en kjøkkenmaskin til deigen er smidig og jevn.
  3. Dekk til bollen og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 40 til 50 minutter.
  4. Del deigen i to emner og hver halvdel i 8 like store biter.
  5. Rull til boller og legg de på et bakepapir på et stekebrett før du trykker de flate med hånden.
  6. La hamburgerbrødene etterheve i ca. 30 minutter.
  7. Forhåndvarm ovnen til 180 grader, og pensle hamburgerbrødene med egg før frø til topping strøs på.
  8. Stek midt i ovnen på 180 grader i 18 til 20 minutter.
  9. Avkjøl på rist før de deles i to.

Fremgangsmåte tomatrelish: 

Kok alt i en liten kjele i 15-20 minutter til det tykner. Avkjøl litt før bruk.

Hellstrøms smashburger

Fremgangsmåte cheeseburger:

  1. Lag burgerdeig ved å kverne kjøttet to ganger og del det i 4 til 8 like store kuler (avhengig av hvilken tykkelse du vil ha burgeren i).
  2. Forvarm grill og støpejerns pannen. Tilsett et par dråper olje i støpejerns pannen og pass på at pannen er skikkelig varm før kjøttet legges i.  
  3. Form burgerne med en burgerpresse.  
  4. Steketiden bestemmes etter om du vil ha en vanlig burger eller smashburger.
    Vanlig burger: Stek i 1 minutt på èn side, snu og stek i 1 minutt til.
    Smashburger: Press burgeren flat med grillpressen før du legger den i pannen. Stek i ca. 30 sekunder på hver side.  
  5. Pensle hamburgerbrødene med smeltet smør og grill med snittsiden ned i 1-2 minutter. Følg godt med så de ikke svir seg. 
  6. Monter hamburgeren ved å legge hjertesalat i bunnen, deretter burger med ost. Topp en med raus skje tomatkompott og et dryss havsalt. Sett på toppbrødet og server.

I oppskriften kan du velge mellom vanlig hamburger eller en smashburger, som betyr at du trykker den flatere. Bare se hvordan Hellstrøm gjør det i videoen.

Se alle produktene fra BBQ by Hellstrøm

Velg butikk

Hent og betal i din lokale butikk. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.