Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Serier

Oppskrifter

Artikler

Tema

Butikker

Din handlekurv
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt oppnådd!​
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Reserver i butikk: {{clickCollectStoreName}}

Du sparer totalt {{totalDiscount}}

 

Totalsum varer {{cartItemsSum}}

Gå til kassen

Suppler bestillingen din

Handlekurven din er tom!

Mathea Bjørndalen sine lussekatter

Mathea Bjørndalen sine lussekatter

Har du lyst til å prøve en ny vri på de klassiske lussekattene? Denne varianten er laget med safran og fylt med masse deilig vaniljekrem. Resultatet er ekstra saftige lussekatter!


Ingredienser

  • 700 g hvetemel
  • 1 pk tørrgjær
  • 115 g sukker
  • 1,5 ts kardemomme
  • 1 ts salt
  • 2 egg
  • 3-3,5 dl helmelk
  • 0,5 g safran
  • 100 g romtemperert meierismør

Tli vaniljekrem:

  • 2,5 dl melk
  • 3 eggeplommer
  • 0,5 dl maizena
  • 1 dl sukker
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene.
  2. Varm opp melken til 30-35 grader. Tilsett safran i melken og la den stå i 10 minutter i romtemperatur, før du tilsetter den i deigen. Dette er for at safranen skal sette mest mulig smak.
  3. Tilsett melken og eggene og elt deigen i ca. 5–10 min.
  4. Tilsett romtemperert meierismør i terninger, og elt videre i minst 10–15 minutter etter at det er helt blandet inn i deigen.
  5. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og elastisk (ta glutentesten).
  6. Sett deigen til heving og la den heve til dobbel størrelse (ca. 1 time).
  7. Mens deigen hever lager du vaniljekremen:
    1. Kok opp melken sammen med vaniljestangen. Skrap ut frøene og legg hele stangen i melken mens melken varmes.
    2. Rør sammen eggeplommene, sukker og maisstivelse i en egen bolle, til en lys og luftig konsistens. 
    3. Ta melken av platen når den har nådd kokepunktet og hell eggeblandingen over (rør godt).
    4. Sett kjelen tilbake på platen og la den stå på lav varme under konstant røring, til vaniljekremen tykner. 
    5. Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles i romtemperatur. 
  8. Når deigen er ferdig hevet vender du den ut på bordet og kjevler den ut til en stor rektangel. Skjær ut remser på ca. 1-2 cm og form lussekatter (kan også lages på tradisjonelt vis ved å rulle tynne pølser).
  9. Plasser bollene på stekebrett med bakepapir, og etterhev til dobbel størrelse (ca. 1 time).
  10. Stek på over- og undervarme, 225 grader midt i ovnen, i ca. 6–8 minutter.
  11. Legg vaniljekremen over i en sprøytepose. Stikk to hull i hver bolle, før sprøyteposen ned og fyll bollene med ønskelig mengde vaniljekrem. 
  12. Pensle bollen med eggeblanding (1 egg, 1 ss vann, 1 klype salt) og pynt med perlesukker over hullene som er fylt med vaniljekrem.

Se hele utvalget av bakeutstyr

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Velg butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.