Pitabrød bakt i pizzaovn
Er du klar for å ta måltidet til nye høyder med luftige pitabrød bakt i pizzaovnen? Da bør du sjekke oppskriften vi har fått av mesterkokken Mathew Leong. Prøver du denne, vil den fort bli en base til mange deilige middagsretter med pitabrød.
Ingredienser
- 25 g gjær
- 15 g sukker
- 2 dl helmelk
- 1 dl naturell yoghurt
- 2 ss rap- eller solsikkeolje
- 1 ts salt
- 400-450 g hvetemel
Fremgangsmåte
- Løs gjæren og sukkeret ut i lunken melk.
- La stå i 5 minutter for at gjæren skal blomstre.
- Ha så i resterende ingredienser og kna godt på medium hastighet med eltekrok i en kjøkkenmaskin i 10 minutter til en smidig deig.
- Dekk til bollen og la den hvile på et lunt sted og la deigen heves til dobbel størrelse.
- Dekk benken med mel og rull ut små bollestørrelser av deigen til de er flate, med ca. 1 cm høyde.
- Stek i en forhåndsvarmet pizzaovn på 200 grader i rundt 2 minutter på hver side. De skal puffe opp og være lett gylne.
Nyt hjemmelagde og luftige pitabrød!