Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen


Favoritt­merkevarer

Du kan legge til opptil 3 ulike merkevarer som dine favoritter. Du vil til enhver tid finne kampanjer og nyheter på dine favorittmerker på Min Side.

Vennligst logg inn for å fortsette

Glemt passord? Klikk her

Tilbake

Riedel, vinum aqevitt 2pk

Art.nr: 6416/10

kr 589,-

Å utvikle et optimalt glass for et bestemt produkt tar tid.

Tom Howards drøm om et eget akevitt glass fra Riedel begynte for nærmere 10 år siden. Men det var først for ett år siden at den virkelige prosessen med å utvikle dette glasset, som skulle være spesielt tilpasset Norsk Fatmodnet Akevitt, ble påbegynt. Samarbeidet mellom Riedel og Arcus AS startet med at Halvor Heuch, som er Destillatør og Norges fremste kjenner av akevitt, var faglig ansvarlig for at glasset skulle bringe ut de riktige aromaer og smaker fra akevitten, mens Riedel skulle konstruere og designe glasset ut fra dette.

Halvor Heuch:
Da vi begynte prosessen med å utvikle det nye akevitt glasset begynte vi først med 40-45 glass, der alle ble testet med Lysholm Linie akevitt.

Og det var tre viktige sensoriske egenskaper vi ønsket å få ut av glasset.

* Krydderet i akevitten

* Et markert fatpreg bestående av eik og sherry.

* Og så måtte det komme et moderat alkoholstikk, slik at folk fikk en "liten advarsel" om at det var noe sterkt i glasset.

Denne prøvingen ga god informasjon om hvordan glasset og klokkens utforming burde være. Med denne kunnskapen kunne Georg Riedel ta frem en ny serie med glass som vi fikk tilsendt og som vi presenterte for vårt sensoriske ekspertpanel. Dette testresultatet fra Arcus ble sendt til Riedel for en siste vurdering av glassene og som utgangspunkt for den siste store testen. Et ekspert panel bestående av folk fra bransjen dro ned til Riedel for å fatte den endelige beslutning om hvilke av glassene som fungerte best. I denne fasen var det 12-14 glass som ble diskutert og det optimale akevittglasset ble valgt. Som avslutning på prosjektet, så optimaliserte Georg Riedel selve designdelen som besto i å justere stetthøyde slik at glasset fikk et svært elegant utseende. Glasset må sies å oppfylle alle krav til et godt akevittglass skal ha.

Tilbake