Le Creuset
Når du griller på en grillpanne skal du først forvarme de... les mer
Dette produktet har takket for seg og gått ut fra vårt sortiment. Kontakt oss gjerne på chat eller post@kitchn.no så hjelper vi deg å finne et alternativ.
Beskrivelse
Gode råd til matlaging med grillpanneNår du griller på en grillpanne skal du først forvarme den tomme pannen slik at du oppnår en svært høy overflatetemperatur på pannen til bruning. Dette rådet gjelder ikke for andre produkter!
For å oppnå et godt resultat, er det viktig at kokeoverflaten er varm nok før du legger maten på pannen. Du oppnår ikke de brune grillstripene hvis pannen er for kald eller maten for fuktig. Tørk vekk overflødig væske, også marinade, fra overflaten av matvarene med kjøkkenpapir.
Sett en tom panne på kokeplaten, sett platen på middels varme og la pannen bli gjennomvarm (ca. 5?10 min). Hell ikke olje i en kald panne, siden oljen kan bli for varm og begynne å ryke når pannen blir varm. Ta litt vann på fingrene og ryst et par dråper ned i den varme pannen. Hvis vanndråpene syder og fordamper med det samme, er pannen varm nok og klar til bruk. Hvis vannet danner damp men ikke syder, må pannen stå litt lenger. Gjenta vanntesten til den er varm nok. Når overflaten er varm nok, sprayer du litt olje i pannen med oljespray, eller tar på litt olje med bakepensel i silikon fra Le Creuset (du kan også smøre oljen direkte på maten med bakepenselen). Vi anbefaler bruk av vegetabilsk olje, jordnøttolje eller maisolje, da olivenolje kan ose kraftig. Når pannen har fått et godt patinabelegg, er det kun nødvendig å bruke ørlite olje, i noen tilfeller trengs det ikke fettstoffer i det hele tatt. For å oppnå de karakteristiske grillstripene på maten, må du la den steke urørt i pannen i flere minutter. Hvis du flytter maten rundt på pannen for tidlig kan maten henge fast, grillstripene blir utydelige og saften fra maten kan renne ut.
- EAN:
- 24147057260
- Artikkelnummer:
- 2012126060
- Merke:
- Le Creuset