Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk
Sunn og enkel middag? Her får du 3 favorittoppskrifter

Sunn og enkel middag? Her får du 3 favorittoppskrifter

Pleier middagsideene å ligge godt kamuflert når klokka tikker mot ettermiddag? Her er 3 smakfulle retter som er enkle å lage – og proppfulle av næring: 1 barnefavoritt, 1 supernæringsrik og 1 hele familien vil elske.

Kokebokforfatter Maggi Gausel har ikke vanskelig for å være kreativ i matveien. Hun lever av det, faktisk, og bruser nesten over av smakfulle ideer.

– Det kjøpes så ekstremt mye ferdigmat i Norge. Det trenger ikke å ta lang tid å lage mat med gode råvarer som gir deg næringsstoffene du trenger.

3 av oppskriftene på hverdagsmiddager får hun spesielt mange gode tilbakemeldinger på. To av dem lager du kjapt før fotballtrening og turning, mens den tredje lager du den ettermiddagen du har litt bedre tid. 

Eller du kan være ekstra tidseffektiv og klargjøre rettene kvelden i forveien. Da rekker du også å rydde av bordet før sko og turndrakt må på.

pannekake


Kjappe – og ekstra næringsrike – eggepannekaker

Kunne barna valgt selv, ville nok denne oppskriften stått på menyen hver dag, hele uka. Ingen dårlig idé, egentlig, for disse pannekakene er smekkfulle av egg. Og egg inneholder som kjent alle næringsstoffer du trenger – bortsett fra vitamin C.

– Dette er en vitaminbombe! Denne varianten av pannekaker er en av de aller mest næringsrike raske middagsrettene jeg vet om. Røra visper du sammen på få minutter, og barna elsker dem. Et suverent alternativ til ferdigmat, sprudler Gausel.

Selve stekingen kan noen ganger føles som en halv evighet, men med denne røra går det fort i svingene om du steker på litt høyere varme. Kniper det veldig om tiden, kan du vispe opp røren og sette den i kjøleskapet kvelden i forveien. Da er det bare å varme opp stekepanna og spise fortløpende. 

Er barna dine litt større, kanskje de kan begynne stekingen før du kommer styrtende inn døra?

Til 12–14 pannekaker trenger du:

  • 2 dl siktet speltmel/hvetemel
  • 2 dl havremel
  • 1 ts salt
  • 4 dl melk
  • 12 egg
  • meierismør til steking

Bland alt det tørre. Tilsett melken og bland sammen til røren er fri for klumper. Visp inn egg. Så lar du røren stå og kose seg på benken i minst 10 minutter – eller i kjøleskapet over natta.

Stek på middels sterk varme i en stekepanne. Samtidig som du flipper pannekaker, kan du steke spekeskinke eller bacon i stekeovnen. Det tar bare 10 minutter å få det salte tilbehøret knasende sprøtt. Eller du kan velge å lage en friskere variant med blåbær.

fiskepakke


Barnas selvlagde fiskepakker

Vi teller intet mindre enn 6 grønnsaker i denne oppskriften. Sammen med fisken blir dette en næringsgavepakke uten sidestykke.

– Fiskepakkene krever litt kutting, men har du en skarp og god kniv går det utrolig raskt unna, sier Gausel.

Tilbakemeldingene hun får fra foreldre er ikke til å misforstå: Når barna får pakke sin egen fiskepakke, spiser de mer av både fisk og grønnsaker.

– La barna få velge det de selv har lyst på i pakken sin. Om ikke alle grønnsaker blir med i den første pakken, vil de helt sikkert spe på med flere de neste gangene.

Til hver porsjon trenger du:

  • 1 stykke laks eller hvit fisk
  • 1 liten potet
  • 1 gulrot
  • 3 brokkolibuketter
  • Søtpotet
  • Sellerirot
  • Paprika
  • 1 ss meierismør
  • Salt og pepper, eventuelt annet krydder

Skjær opp alle grønnsakene med en kniv eller mandolin i passe store biter. Ha sølvfolie på benken – en til hver – og legg grønnsakene på. Legg til 1 spiseskje meierismør og topp med fisk og krydder.

Pakk sammen fiskepakken slik at den er helt tett. Så legger du alle pakkene på et stekebrett. Settes midt i ovnen på 250 grader i 25–30 min. Steketiden avhenger av hvor store bitene er.

Ta ut brettet og la pakkene hvile litt så du ikke brenner deg.

smaksfest


Familiens smaksfest

Her snakker vi hæla i taket-fest for smaksløkene. Chili, paprika og urter spiller opp til dans sammen med både kylling og søtpotet. Og nei, den er ikke for sterk for barna. Den gratinerte kyllingforma er en stor favoritt hos Gausels følgere.

Visste du forresten at søtpotet er en av de aller mest næringsrike grønnsakene? Kyllingformen er proppfull av proteiner og vitaminer – og fyller barna opp med næringen de trenger.

Finner du noe i oppskriften som du vet barna ikke liker? Dropp ingrediensen, og eventuelt erstatt med et eller annet annet fra liker-lista. Bruk oppskriften som base – og trekk fra og legg til etter smak og behag.

Du trenger:

  • 1 liten gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1–2 ts chilipulver
  • 1 ts paprikapulver
  • Fersk basilikum og koriander (3–4 ss av hver)
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts salt og 1/2 ts pepper
  • 1 gul paprika
  • 1–2 ss Crème Fraîche
  • 1 pk ferdigkokte kidneybønner
  • 1 stor søtpotet
  • 400 g kyllingfilet, ev. kyllingkjøttdeig
  • Ost til topping

Skrell søtpoteten og skjær den opp i tynne skiver. Legg dem på et bakepapir på et bakebrett og strø over litt havsalt. Bak skivene i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i cirka 15 minutter.

Mens søtpoteten steker, finhakker du løk, hvitløk, basilikum og koriander. Rør dette sammen med paprikakrydder, chilikrydder, rapsolje, salt og pepper. Skjær opp kyllingen i strimler og bland godt sammen med kryddermiksen. Stek kjøttet på middels sterk varme i noen minutter. Tilsett Crème Fraîche og rør godt om.

Skjær paprikaen i skiver og legg den sammen med kylling, bønner og søtpotet lagvis i en ildfast form. Topp med hvitost.

Stekes i en forvarmet ovn på 200 grader i cirka 15 minutter. Gjerne topp med krydder etter smak. Har du aioli eller kryddermajones i kjøleskapet, smaker det kjempegodt sammen med kyllingformen. 

Tips! Erstatt halvparten av søtpotetene med nachochips for en mer crunchy variant.

Har du skarpe kniver, mandolin og ovnsfast form? Her er kjøkkenutstyret du trenger for effektiv ettermiddags-kokkelering.

Tilbake