Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Blåbærpai

Publisert fredag 12.mai 2017


En veldig enkel og utrolig god blåbærpai!


Fremgangsmåte


Paibunn:

Del smøret i små biter og smuldre smøret i melet. Tilsett vann og elt deigen i en rørebolle så det blir til en jevn, fast deig.

 

Fyll:

Bland lett sammen blåbær, sukker og potetmel i en miksekanne. Må ikke røres for hardt slik at alle bærene holder seg så hele som mulig.

 

Trykk paideigen ut i en smurt paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek deigen midt i ovnen på 180°C i ca 12 min så deigen får en lett skorpe. Ta formen ut igjen og fyll først med et jevnt lag vaniljekrem og deretter heller du over blåbærfyllet. Settes inn igjen i ovnen og stekes på 200°C i ca 20-25 min. Avkjøl paien til fyllet har blitt fast, avslutt gjerne med å drysse over ferske blåbær og dekorer med tynt revet sitronskall. Serveres rett fra paiformen, sammen med vaniljeis eller vaniljekesam.

 

- Oppskrift har vi fått fra Rosendahl -

Ingredienser


Paibunn:

  • 3 dl hvetemel
  • 100 g smør
  • 3 ss kaldt vann

 

Fyll:

  • 5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem
  • 400 g blåbær (her kan du velge frosne eller friske bær)
  • 1 dl sukker
  • 2 ss potetmel

Forberedelser



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften

  • Modern House, omega visp 26cm svart

    Modern House, omega visp 26cm svart

    Kampanjeslutt: 23.09.2017

    Veil.pris 99,-

    Kr 49,-

    Kjøp
  • Rosendahl, grand cru dessertskål 4stk

    Rosendahl, grand cru dessertskål 4stk

    Kampanjeslutt: 23.09.2017

    Veil.pris 249,-

    Kr 149,-

    Kjøp
  • Rosendahl, grand cru tertefat Ø28 cm

    Rosendahl, grand cru tertefat Ø28 cm

    Kr 399,-

    Kjøp