Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

En syrlig påskefristelse
En syrlig påskefristelse

En syrlig påskefristelse

Publisert torsdag 11.april 2019


Hva med å lage en påskegul Lemon Curd?


Fremgangsmåte


I påsken er det lov til å kose seg litt ekstra, og ingenting er bedre enn å lage deilige fristelser på kjøkkenet! Dette er også en perfekt vertinnegave, eller ypperlig når du skal servere noe søtt og syrlig til kaffen. Lemon Curd passer ekstra godt til nybakte scones, eller sprø, søte kjeks.

 

Pisk egg, eggeplommer og sukker i en liten bakebolle til det er jevnt.

 

Ta det over i en gryte og la det stå på svak varme. Tilsett smør, saft og sitronskall, og pisk konstant til massen får en kremet konsistens. Hell deretter massen gjennom en sikt og ta den så over i ønsket serveringsglass, og avkjøl før servering. Holder i kjøleskapet i ca 2 uker, serveres gjerne sammen med ferske scones eller kjeks.

 

Tips: Server Lemon Curd i oppbevaringsglass fra Grand Cru, de lufttette lokkene gjør at den også holder seg lenger. Her kan du også gjøre en personlig vri ved å dekorere lokket med linstoff for et mer rustikt uttrykk.

 


Oppskrift og bilde har vi fått fra Rosendahl.

Ingredienser


  • 2 egg, pluss 2 eggeplommer
  • 165 g sukker
  • 80 g smeltet og avkjølt, usaltet smør
  • Skall og saft fra 2 økologiske sitroner

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?