Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Poke Bowl med laks og Goma-dressing

En frisk og sunn middag med masse smak og vakre farger.


Ingredienser

Marinert laks:

  • 400 g sushilaks
  • 1 fedd presset hvitløk
  • 2 ss sesamolje
  • 1 dl soyasaus
  • ½ ts salt
  • ½ ts malt chili

Grønnsaker etter eget valg – vi har brukt:

  • Raspede gulrøtter
  • Seaweed
  • Edamame-bønner
  • Rødkål
  • Rød spisskål
  • Ristede sesamfrø
  • Quinoa
  • Syltet ingefær
  • Avokado (dryppet med sitronsaft)

Goma dressing

  • 125 g sesamfrø
  • 3 ss soyasaus
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 klype chili
  • 1 ts rørsukker eller kokossukker
  • 1 sitron, saften av denne
  • ½ dl olivenolje
  • ½ dl kaldt vann (eller til konsistensen er perfekt)
  • 1 klype salt 

Fremgangsmåte

Poke bowl er mer populær enn noen gang – det minner om sushi, men er mye lettere å lage. Hell ris i en skål og topp med de grønnsakene du liker best og soyamarinert laks.

  • Skjær laksen i terninger. Rensk og press hvitløken.
  • Bland laks og hvitløk med sesamolje, soyasaus, salt og chili, og la det trekke i ca. 20 minutter i kjøleskapet.
  • Kok risen og forbered grønnsakene.
  • Dryss sorte og hvite sesamfrø over. Kan også pyntes med frisk koriander.

Tips: Laksen serveres rå. For å være sikker på å unngå parasitter må du sørge for at den har vært frosset i minst 1 døgn ved –20° eller minst 4 døgn ved –18°.

Goma dressing:

Dressingen er søt, saltet og syrlig. Når du først har smakt den, blir den garantert en dressing du ikke kan unnvære i kjøleskapet! Denne dressingen passer spesielt godt til poke bowl med laks.

  • Rist sesamfrøene på en tørr panne. Vend dem ofte til de dufter kraftig av sesam. Da er de ferdige. 
  • Bland dem med soyasaus, eddik, hvitløk, chili, sukker, sitronsaft og sesamolje til dressingen er deilig kremet. 
  • Hell vann i en tynn stråle til konsistensen er slik du ønsker. 
  • Kan oppbevares i kjøleskap.

Tips: Riseddik er ikke så sur som andre eddiker, men hvis du ikke har det, kan du bruke vanlig hvit balsamico.

Oppskrift har vi fått fra ROSENDAHL

 

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.