Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Poke Bowl med laks og Goma-dressing
Poke Bowl med laks og Goma-dressing

Poke Bowl med laks og Goma-dressing

Publisert mandag 16.mars 2020


En frisk og sunn middag med masse smak og vakre farger.


Fremgangsmåte


Poke bowl er mer populær enn noen gang – det minner om sushi, men er mye lettere å lage. Hell ris i en skål og topp med de grønnsakene du liker best og soyamarinert laks.

  • Skjær laksen i terninger. Rensk og press hvitløken.
  • Bland laks og hvitløk med sesamolje, soyasaus, salt og chili, og la det trekke i ca. 20 minutter i kjøleskapet.
  • Kok risen og forbered grønnsakene.
  • Dryss sorte og hvite sesamfrø over. Kan også pyntes med frisk koriander.

Tips: Laksen serveres rå. For å være sikker på å unngå parasitter må du sørge for at den har vært frosset i minst 1 døgn ved –20° eller minst 4 døgn ved –18°.

 

Goma dressing:

Dressingen er søt, saltet og syrlig. Når du først har smakt den, blir den garantert en dressing du ikke kan unnvære i kjøleskapet! Denne dressingen passer spesielt godt til poke bowl med laks.

  • Rist sesamfrøene på en tørr panne. Vend dem ofte til de dufter kraftig av sesam. Da er de ferdige. 
  • Bland dem med soyasaus, eddik, hvitløk, chili, sukker, sitronsaft og sesamolje til dressingen er deilig kremet. 
  • Hell vann i en tynn stråle til konsistensen er slik du ønsker. 
  • Kan oppbevares i kjøleskap.

Tips: Riseddik er ikke så sur som andre eddiker, men hvis du ikke har det, kan du bruke vanlig hvit balsamico.

 

Oppskrift har vi fått fra ROSENDAHL

 

Ingredienser


Marinert laks:

  • 400 g sushilaks
  • 1 fedd presset hvitløk
  • 2 ss sesamolje
  • 1 dl soyasaus
  • ½ ts salt
  • ½ ts malt chili

 

Grønnsaker etter eget valg – vi har brukt:

  • Raspede gulrøtter
  • Seaweed
  • Edamame-bønner
  • Rødkål
  • Rød spisskål
  • Ristede sesamfrø
  • Quinoa
  • Syltet ingefær
  • Avokado (dryppet med sitronsaft)

 

Goma dressing

  • 125 g sesamfrø
  • 3 ss soyasaus
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 klype chili
  • 1 ts rørsukker eller kokossukker
  • 1 sitron, saften av denne
  • ½ dl olivenolje
  • ½ dl kaldt vann (eller til konsistensen er perfekt)
  • 1 klype salt 

Forberedelser



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften