Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Sitronkarameller

Publisert onsdag 05.juni 2019


Disse karamellene smaker nydelig!


Fremgangsmåte


  • Kok opp sitronsaft, fløte, sukker og glukosesirup i en gryte.
  • La karamellen koke til den er 122 grader (bruk et sukkertermometer). Det tar litt tid, så vær tålmodig og husk å holde øye med termometeret.
  • Dekk en liten kakeform eller ildfast form (ca. 15 x 15 cm) med bakepapir.
  • Når du har fått riktig temperatur på karamellen tar du gryten av platen og tilsetter smøret. Rør slik at smøret blander seg med karamellen og hell massen i formen.
  • La karamellen avkjøles til romtemperatur og skjær den i små biter. Pakk eventuelt de små karamellene inn i cellofan eller bakepapir. Oppbevar de ferdige karamellene lufttett og kjølig.

 

Oppskriften har vi fått fra Rig-tig.

Ingredienser


  • 1 dl ferskpresset sitronsaft
  • 1,5 dl fløte
  • 50 g smør
  • 200 g sukker
  • 75 g glukosesirup

Forberedelser



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften