Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Pannestekt kyllingbryst med rotfrukter og mandelpotetpuré

Trenger du en enkel hovedrett til festmiddagen? Med smaker som sender gjestene rett til himmelen? Lag pannestekt kyllingbryst med smak av salvie og hvitløk, varierte rotfrukter, mandelpotetpuré og kyllingsjy med sitron og estragon. Denne retten krever lite, men imponerer stort.


Ingredienser

  • 2 stk. kyllingbryst med skinn
  • 2 blader salvie
  • 2–3 hvitløksfedd med skall
  • 2 ss meierismør
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • ½ sellerirot
  • ¼ kålrot
  • 3 hvitløksfedd
  • 3 ss meierismør
  • 1 ss olje (solsikke eller mais)
  • 500 g mandelpotet
  • 5 ss meierismør
  • 1 dl fløte
  • salt og pepper
  • 3 dl kyllingsjy – ferdig redusert
  • 1 kvist estragon, uten stilk
  • ½ sitron – kun det ytterste skallet
  • urter du selv liker til topping, f.eks. kjørvel eller basilikum

Fremgangsmåte

  1. Begynn med å skrelle mandelpoteter. Sett på kok til de er møre. Sil av vannet og la all fuktighet fordampe. Mos potetene, tilsett meierismør og fløte – og visp til du får en fløyelsmyk puré. 

  2. Skrell rotgrønnsakene, og kutt dem i form og størrelse du selv liker best. Legg alle i en ildfast form sammen med hvitløk, smør, salt, pepper og olje. Stek i ovnen på 160 grader i cirka 40 minutter.

  3. Kjøp en ferdig kyllingsjy eller -saus laget på kyllingkraft – helst hos slakteren. Trekk kraften sammen med estragon og revet sitronskall. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

  4. Stek kyllingbrystene med skinnet ned i en litt over middels varm panne. Når skinnet har blitt gyllent, snur du brystet og steker på kjøttsiden i 5 minutter. (Kyllingen skal ikke gjennomstekes ettersom den også skal i ovnen). Salt og pepre på begge sider.
     
  5. Tilsett smøret, salvien og hvitløken i pannen, og øs blandingen over kyllingen i noen minutter. Legg kyllingbrystene over grønnsakene som står i ovnen. Stek på 160 grader i 5 minutter. Ta ut forma og la kjøtt og grønnsaker hvile i 10 minutter før servering. 


Skjær kyllingbrystet i mindre biter og anrett i en dyp tallerken med mandelpotetpuré og rotfrukter. Topp med sjysaus og urter. 


Oppskriften er levert av tidligere landslagskokk Karl Erik Pallesen.

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.