Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Sofiegårdens 17. mai-kake

17. mai-kaker er vi så glad i! Spesielt når både smak og utseende blir en fest for sansene – uten at det krever konditorutdanning.


Ingredienser

  • din favorittoppskrift på brownies

Ostekrem med hvit sjokolade

  • 400 g (2 pk.) Philadelphia-ost
  • 110 g melis
  • 1 stor ts vaniljesukker
  • 3 plater gelatin
  • 3 dl kremfløte
  • 210 g hvit sjokolade

Topplag: Hvit sjokoladekrem (til den fancy kakevarianten)

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • 200 g hvit sjokolade
  • 200 g (1 pk.) romtemperert Philadelphia-ost

PYNT

Bærvariant uten hvit sjokoladekrem:

Sofiegårdens kakebakere har pyntet kaken med jordbær, blåbær, hvit sjokolade-kuler, sjokoladeflak, Kinder-sjokolade, små og store marengs, sølvkuler, sitronmelisse – og til slutt: sølvspray og norske flagg.


Fancy variant med hvit sjokoladekrem:

Sofiegårdens kakebakere har pyntet kaken med sjokoladedomer (som du enkelt lager med å fylle sjokolade i silikonformer, lar dem stivne, så snu opp-ned på bakepapir), store marengs, sjokoladekuler i rødt, hvitt og gull, strøssel i sølv og gull, knall-bonbons – og til slutt: gullspray.

 

Fremgangsmåte

1. Finn frem en 24 cm springform og lag browniebunn av favorittoppskrifta di. Har du oppskrift til en liten, rektangulær form, passer denne perfekt til 24 cm springform. Eventuelt kan du bake ut brownies i langpanne og presse ut det du trenger med springforma. (Mengde brownies er ikke så viktig, men bunnen kan gjerne ha rundt 4–5 centimeters høyde.)

Kaken blir også supergod med bunn av sjokoladekake, men med browniebunn får du en fastere og seigere kake.

Etter browiebunnen er ferdigstekt, ta ut bunnen og vask forma før du fortsetter. Så slipper du brownies-smuler på de andre lagene du skal lage.


2. Lag ostekrem med hvit sjokolade: Ha Philadelphia-ost (gjerne romtemperert), melis og vaniljesukker i en bolle og visp godt sammen.

Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke. Kok så opp 0,5 dl av kremfløten. Skvis ut vannet fra gelatinplatene og legg dem over i den varme fløten. Rør godt.

Tilsett sjokoladen i fløteblandingen, og rør hardt. Kan gjerne la kjelen stå på lav varme.

Mens gelatinen løser seg opp og sjokoladen smelter, pisker du krem av kremfløten. Bland deretter dette sammen med Philiadelphia-blandingen. Rør godt sammen.


3. Lag hvit sjokoladekrem: Start med å smelte hvit sjokolade i vannbad. Mens sjokoladen smelter, ha romtemperert smør og melis i en bolle og pisk til krem-konsistens. 

Pisk Philadelphia-osten godt i en egen bolle. Ha den smeltede sjokoladen i den piskede osten. Bland så dette sammen med smørkremen. Rør godt.

 

MONTERING


For å få best resultat, med tydelige skiller mellom hvert lag, legg kaken i fryseren en halvtimes tid etter hvert lag med ostekrem. Jo, det tar litt lenger tid, men det er verdt det.

Det går selvfølgelig også fint å lage ferdig kaken i én smekk. Smakene er de samme, selv om lagene i rødt, hvitt og blått kan gli litt over i hverandre.

  1. Legg browniesbunnen på bakepapir i springformen (24 cm).
  2. Ha ca. 1/4 av ostekremen i en bolle. Vend forsiktig inn røde bær, som jordbær og/eller bringebær.
  3. Ha ca. 1/4 av ostekremen i en bolle. Vend forsiktig inn blåbær og/eller bjørnebær.
  4. Legg først et lag med helt hvit ostekrem oppå browniebunnen. Deretter legger du et lag med den røde ostekremen. Så et nytt lag med helt hvit ostekrem. Deretter legger du på et lag med blå bær. Så avslutter du med et lag med hvit krem. 

Hvis du vil ha en «nakenkake» – altså, uten et lokk som dekker sidene av kaken – er du nå klar for å sette i gang med pyntingen. 

Hvis du ønsker den mer fancy kaken – som krever hakket mer av deg – sett kaken i fryseren noen timer før du fortsetter. Når kaken er hard, henter du frem den hvite sjokoladekremen. Pass på at sjokoladekremen er temperert, ellers får du snart smake på større utfordringer.

 

God 17. mai! 

Oppskriften har vi fått fra Sofiegården // sofiegardenas.no

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.