Superenkelt og smakfullt grytebrød
Finn frem støpejernsgryten og bak et luftig og deilig grytebrød.
Ingredienser
- 500 g mel
- 4,5 dl vann
- 2 ss olivenolje
- 1/3 pakke tørrgjær
- 1 ts salt
Fremgangsmåte
1. Ha alle ingredienser i en bolle og rør det sammen i ett minutt. Dekk til med folie og sett det kaldt i minumum 12 timer, helst 20 timer.
2. Sett en Saborgryte 24 cm uten lokk i ovn på 250°C . Når ovnen når 250°C tar du ut den kalde deigen fra kjøleskapet. Ta ut gryten og dryss litt mel i bunnen. Hell over deigen i gryten og dryss på litt mel og litt maldonsalt. Sett på lokket og sett gryten i ovnen i 19 minutter. Ta av lokket og stek videre i nye 19 minutter.
3. Ta gryten ut av ovnen og ta brødet ut av gryten og legg det på en rist. NYYYT.
Oppskiften er levert av Trond Moi / Sabor.