Taco med reker og mangosalsa
Morsom variant som tilberedes på få strakser.
Ingredienser
Reker
- ca. 500 g store reker (tigerreker/scampi eller andre reker)
- 2–3 ts tacokrydder
- smør og olje til steking
Tacokrydder:
- 3 ss paprikapulver
- 2 ss spisskummen
- 2 ss tørket oregano
- 1 ss løkpulver
- 1/2 ss hvitløkpulver
- 1/2 ss kajennepepper
- 2 ss salt
- 1/2 ts svart pepper
- 1 ss malt koriander
Mangosalsa:
- 1–2 mango
- 1/4–1/2 rødløk
- 1/2 rød paprika
- 1 ss finhakket frisk koriander/persille
- limesaft fra 1 lime (smakes til)
- salt og svart pepper (smakes til)
- chilipulver (smakes til)
Avokadokrem:
- 2 avokadoer
- 2–3 ss crème fraîche
- 1/2 hvitløk, revet/presset
- limesaft fra 1/2 lime
- chilipulver (smakes til)
- salt og svart pepper (smakes til)
Kålsalat med gulrøtter:
- 1/2 spisskål/hodekål
- 2 gulrøtter
- limesaft fra 1/2–1 lime
- 1 ss olivenolje
- 1 ts honning
- salt og svart pepper (smakes til)
Øvrig tilbehør:
- tortillalefser
- lime
- agurk og tomat
- frisk koriander/persille
- tortillachips
Fremgangsmåte
Tacokrydder
Bland krydderne til tacokrydderet og oppbevar blandingen på et lufttett glass. Det er nok til flere omganger med tacos.
Kålsalat med gulrøtter
Riv/strimle kålen og gulrøttene tynt. Bland med limesaft, olivenolje og honning, og smak til med salt og svart pepper. La hvile i kjøleskapet inntil videre.
Mangosalsa
Hakk mango, paprika, rødløk og koriander/persille. Bland alt med limesaft, chilipulver, salt og svart pepper. Mangoen kan byttes ut med ananas. Settes i kjøleskapet inntil videre.
Avokadokrem
Skjær avokadoen i biter og legg den i en kjøkkenmaskin/mikser med crème fraîche, revet hvitløk og limesaft, og miks til en glatt krem.
Smak til med salt, svart pepper og chilipulver. Settes i kjøleskapet hvis den ikke skal spises med det samme.
Gjør klart det andre tilbehøret: Hakk tomat, agurk og lime.
Reker
Pill rekene (hvis de har skall) og skyll dem. Tørk rekene med papir før du blander dem med tacokrydderet. Tilbered dem med det samme, eller sett dem i kjøleskapet for å marineres en stund / noen timer.
Stek dem deretter i olje og smør i ca. 2–3 min på hver side.
Spis rekene med tortillalefser og tilbehør.