Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
6 kjøkkenredskaper som holder julematen varm

6 kjøkkenredskaper som holder julematen varm

Hvordan i alle helligdager er det mulig å holde julematen rykende varm til alle har satt seg? For ikke å nevne til saus og poteter skal sendes for andre gang? Vi har noen triks i forkleet. Få med deg disse varmebevarende rådene.

Blir du svett av tanken på å sjonglere juleribba med saus, poteter, julepølse, medisterkaker, sossiser, rødkål, surkål og svisker? Pinnekjøtt, lutefisk og kalkun gjør ikke saken stort enklere, de heller.

Uansett julerett – det blir nok av gryter å holde i ørene. Heldigvis finnes det løsninger som hjelper deg å senke både pulsen og skuldrene. Her får du oversikt over redskaper som hjelper deg å unngå kald middag på en av årets aller mest tradisjonsrike kvelder.

Få med deg produktene vi anbefaler nederst i artikkelen.

 

1. Pakk potetene inn i tøy

Vi starter med et gammelt husmortips, men et veldig godt et. Du har kanskje revet deg i håret over at potetene ofte er kalde innen gjestene skal forsyne seg? Løsningen er enklere enn du aner:

Når potetene er ferdigkokt, hell av vannet og dekk dem godt med et kjøkkenhåndkle. Legg lokket på plass, så holder potetene seg varme både til 1., 2. og 3. runde rundt bordet.

PS Husk å ikke flytte for mange poteter fra kjelen til serveringsbollen. Det er bedre å etterfylle med et par-tre ordentlig varme poteter før sistemann forsyner seg, i stedet for å ende opp med 7 kalde.

 

2. Velg gryter som holder på varmen

Støpejern har en helt egen evne til å holde på temperaturen. Derfor, lag så mye du kan i støpejernsgryter: pinnekjøtt, rotmos og ertestuing til lutefisken. De fargerike grytene får du i mange ulike størrelser.

Så snart maten er ferdig kokt, legg på lokk og sett grytene til side. Når delrettene er omgitt av støpejern, holder de koken mens du gjør siste finish med resten.

Har du forresten lagt merke til hvor sjarmerende støpejernsgrytene er? Sett dem gjerne på bordet og la gjestene forsyne deg direkte derfra. Grytene lager en lun og god stemning, akkurat det du vil ha under julemiddagen.

Du kan selvfølgelig servere poteter og surkål fra juledekorert porselen, hvis du heller ønsker det. Bare husk å sette det som ikke blir med bort til bordet, i ovnen. Støpejernsgrytene tåler å stå hett både vel og lenge. (Bare husk å sjekke at håndtaket ikke er laget av annet materiale før du lukker ovnsdøra.)

Sjekk ut støpejernsgryter i alle regnbuens farger

 

3. Ildfaste former – fra ovn til bord

Vil du ha et alternativ til støpejernsgryter? Da anbefaler vi varmt ildfaste former i stedet. For å få julepølse og medisterkaker til å holde på tempen, vipp dem over i forma og plasser den i ovnen sammen med ribba.

Har du lutefisk på julemenyen? Legg den i den ildfaste forma, for der bakes den godt. Hvis dere er mange til bords, er det nok best å bruke langpanna og heller legge fisken over på et serveringsfat når den er ferdigstekt.

Og så – når julemiddagen er ferdig – kan du flytte den fjonge ildfaste forma direkte over på bordet. (Bare husk å be gjestene holde fingrene av fatet, for den er hot, hot, hot.)

Få oversikt over ildfaste former her

Psst! Legg merke til de julerøde formene i ulike størrelser.

 

4. Ta av håndtaket – og sett stekepanna i ovnen

Ørene på jerngryta sitter som støpt, men det gjør så visst ikke håndtakene på Woll sine stekepanner. De var første ute ute med en helt genial løsning, som lar deg klikke av håndtaket med et lett tommeltrykk.

Hvordan dette er nyttig for deg? Vel, når baconet til lutefisken er halvstekt, kan du på enkelt vis sette stekepanna i ovnen og klikke av håndtaket før du lukker døren. Så kan baconet steke seg ferdig på egen hånd, mens du setter frem drikken og annet småtteri. Når du skal ta ut pannen, hekter du kjapt på det kalde håndtaket igjen. Kjekt – og lett!

Planlegger du å servere ribbe? Okei, da kan du steke pølser og medisterkaker i den håndtaksløse stekepannen i ovnen – sammen med juleribba. Når det er dags for å servere, la halvparten ligge igjen og holde varmen (på lav temperatur) til serveringsfatene på nytt skal sendes rundt bordet.

Finn ut mer om stekepanner med avtakbare håndtak

 

5. Sausenebb med termofunksjon

Den største julepinen, ifølge mange? Å holde sausen varm. For det er jo ofte uunngåelig: Sausen blir lunken før du engang rekker å skrelle potetene.

Men vet du hva som sikrer deg rykende varm saus, helt til middagstallerkenene er skrapt og glassene tomme?

Et termo-sausenebb. Hell den varme sausen i sausnebbet med lokk, så slipper du å ofre den en eneste bekymring under hele matgildet.

 

6. 2–i–1 serveringsformer

Okei, her kommer det siste tipset, men langt fra det dårligste. Dette er faktisk en av de smarteste løsningene vi kan servere deg til jul.

Nemlig, ildfaste former – med lufttette silikonlokk.

Du kan fint både ovnssteke julematen og servere i disse formene med klassisk stil. Egentlig helt perfekt for både lutefisk, julepølser og medisterkaker – og veldig mye annet. Når alle er forsynt, magen sprenger bak beltespenna og spørsmålet om oppbevaring kommer opp – smett kjapt på silikonlokket og sett forma i kjøleskapet. Ferdig!

Og den største bonusen? Mindre oppvask (halleluja!).

Formene finnes i størrelser fra 1,1 liter til 4 liter. Det betyr at du får plass til store mengder julematrester i den største forma. Og så er det bare å glede seg til restelunsj.

Bli bedre kjent med de smarte ildfaste formene med silikonlokk

Når du har alle tipsene ferdigtygget, kan du senke skuldrene hele julekvelden. For nå vet du at det ikke blir noe problem å holde maten varm – helt til siste munnfull.

Har du alt du trenger av redskaper til julemiddagen? Ta en kjapp titt under.

 

Tilbake
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.