Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle
Sommerlat? Lag en sommersalat!

Sommerlat? Lag en sommersalat!

Når sola flørter med sitt nærvær og du kjenner deg litt varm i toppen, er det sjelden de kraftigste middagsrettene som frister mest. Nei, magen ber heller om noe lett – og gjerne knasende sprøtt. Test disse 4 friske sommersalatene.

Om du blir usikker på hvilken av salatene du skal gå for, er løsningen enkel. Heldigvis er sommeren lang nok til at rettene kan få hver sin tur på tallerken din – forhåpentligvis i mangfoldige runder.

Slip grønnsakskniven og kvess sansene. Du har 4 smakfulle salatopplevelser i vente.



Verdens beste sommersalat

Du trenger:

  • 1 kurv jordbær
  • 2 poser med mini mozzarella
  • 1 håndfull fersk basilikum
  • crispisalat (eller din favorittsalat)


Slik gjør du:

Skyll jordbærene og del dem i to. Skyll og del opp salaten og bland ingrediensene godt. Serveres straks. Så enkelt, og så godt.

Ønsker du å tilføre det lille ekstra i salaten, kan du også riste en håndfull pinjekjerner og helle over litt balsamico-dressing.

Nyt salaten slik den er, eller sammen med godt brød og spekeskinke.

Oppskriften har vi fått fra Rosendahl.



Kyllingsalat

Du trenger:

  • 250–300 gr ferdig stekt kyllingkjøtt
  • 5 plommetomater
  • 1 stor rødløk
  • 2 never ristede cashewnøtter
  • 100 g fetaost
  • agurk
  • oliven
  • blandet salat (f.eks. hjertesalat og ruccula)
  • ½ dl extra virgin olivenolje
  • 1 ts dijonsennep
  • ¼ dl balsamico eller balsamicosirup


Slik gjør du:

Kutt tomatene i store terninger, agurken i biter og løken i tynne skiver. Bland dette i en salatbolle sammen med ristede cashewnøtter, fetaost i terninger, kyllingkjøtt og blandet salat.

Visp sammen olivenolje, dijonsennep og balsamico i en liten bolle og hell over salaten.

Server!


Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus.



Tostada tacosalat

(5 porsjoner)

Du trenger:

  • 4 mais- eller hvetetortillas
  • 16 kongereker
  • 1 1/2 dl thai glaze med sitrongress
  • 1/2 mango
  • 1/2 agurk
  • 1 rødløk
  • 1/2 isbergsalat eller 2 stk. hjertesalat
  • 2 ss cashewnøtter
  • 1/2 dl olivenolje
  • saften fra 2 lime
  • koriander


Slik gjør du:

  1. Bak tortillalefser eller kjøp dem ferdige. Finn fem suppeskåler og ha én lefse ned i hver av dem. Sett skålene oppå hverandre med en skål på toppen og tørk lefsene i ovnen på 160 °C i cirka 20 min. Ta så skålene fra hverandre og tørk videre i ovnen på 180 °C i 10 min. Ta ut de sprø tortillaskålene og legg dem på tallerkener.

  2. Fjern skallet på kongerekene og stek dem på begge sider i en panne med litt matolje til de er gylne. Tilsett thai glaze og stek videre i cirka et halvt minutt.

  3. Kutt mango, agurk og rødløk i skiver eller terninger. Bland med revet salat og vend inn nøtter, limejuice, og olivenolje – og smak til med salt og pepper. Legg salat oppi tortillaskålene med rekene over.

Pynt med koriander – og nyt.


Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus.



Poke bowl med laks og Goma-dressing

Om poke bowl får lov til å gå under definisjonen av salat, strides muligens de lærde om. I mellomtiden lar vi denne få snike seg inn på lista. Poke bowlen med Goma-dressing er altfor populær til å holde utenfor.

Poke bowl minner om sushi, men er mye lettere å lage. Hell ris i en skål og topp med soyamarinert laks og de grønnsakene du liker best.


Du trenger:

Marinert laks

  • 400 g sushilaks
  • 1 fedd presset hvitløk
  • 2 ss sesamolje
  • 1 dl soyasaus
  • ½ ts salt
  • ½ ts malt chili


Grønnsaker etter eget valg – vi har brukt

  • raspede gulrøtter
  • seaweed
  • edamamebønner
  • rødkål
  • rød spisskål
  • ristede sesamfrø
  • quinoa
  • syltet ingefær
  • avokado (dryppet med sitronsaft) 


Goma-dressing

  • 125 g sesamfrø
  • 3 ss soyasaus
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 klype chili
  • 1 ts rørsukker eller kokossukker
  • 1 sitron, saften av denne
  • ½ dl olivenolje
  • ½ dl kaldt vann (eller til konsistensen er perfekt)
  • 1 klype salt


Slik gjør du:

Marinert laks

  1. Skjær laksen i terninger. Rensk og press hvitløken.

  2. Bland laks og hvitløk med sesamolje, soyasaus, salt og chili, og la det trekke i cirka 20 minutter i kjøleskapet.

  3. Kok risen og forbered grønnsakene.

  4. Dryss sorte og hvite sesamfrø over. Kan også pyntes med frisk koriander.

Tips: Laksen serveres rå. For å være sikker på å unngå parasitter må du sørge for at den har vært frosset i minst 1 døgn ved –20° eller minst 4 døgn ved –18°.


Goma-dressing

Dressingen er søt, salt og syrlig. Når du først har smakt den, blir den garantert en dressing du ikke kan unnvære å ha i kjøleskapet. Dressingen passer spesielt godt til poke bowl med laks.

  1. Rist sesamfrøene på en tørr panne. Vend dem ofte til de dufter kraftig av sesam. Da er de ferdige. 

  2. Bland dem med soyasaus, eddik, hvitløk, chili, sukker, sitronsaft og sesamolje til dressingen er deilig kremet. 

  3. Hell vann i en tynn stråle til konsistensen er slik du ønsker. 

Tips: Riseddik er ikke så sur som andre eddiker, men hvis du ikke har det, kan du bruke hvit balsamico.


Oppskriften har vi fått fra Rosendahl.


Har du sommerhatten på? Sjekk om du trenger noe av dette før du setter salatbollen på bordet.

Tilbake
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.