Kundeservice

Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk
Alt om laks

Alt om laks

Det finnes mange måter å tilberede laks

En voksen laks glinser av sølv på sidene, har en grågrønn rygg og hvit mage og kommer –hvis man skal være ortodoks – fra Nord-atlanteren. Laksen har hatt en stor historisk plass i nordisk matholdning og på grunn av det finnes det så mange forskjellige måter både å tillage og oppbevare den.

Vill laks vandrer i sin levetid mellom fersk- og saltvann. Når og hvor den blir fanget har stor innvirkning på utseende, kjøttkarakter og smak.

 

Husk på:
Laks er sunn mat som inneholder mye Omega 3-fettsyrer og er rik på A- og D-vitamin. På grunn av høy andel umettede fetter er den følsom for slurvete oppbevaring.

Laks er i følge mange proff for fet for å være brukbar til å lage fin fond av.

 

Hvordan lager man laks?
En tommelregel er at større laks smaker mer enn en mindre.

I den fremre delen av laksefileten sitter 25 til 30 små ben. Dra fingeren over kjøttet for å finne disse og trekke dem ut med en spiss tang. Jo ferskere fisk, jo vanskeligere vil det være.

Frosne porsjonsbiter av laks er praktiske, men smaker dessverre mindre enn fersk. Å kjøpe og selv kutte opp en hel fersk laksefilet vil gi mye bedre resultat.

 

Lett å smaksette

Laks er kanskje den letteste av alle fisker å smaksette. Alt fra egg til dill til spinat til pepperrot til soya og tandori fungerer. Skarpe, sure smaker passer godt sammen med det fete, smaksrike kjøttet.

Gni gjerne inn salt i laksefiletene omtrent 20 minutter før steking. Stek kjøttsiden først om fileten har skinn. Bruk en følsom termometer med tynn nål og la den gå ferdig til 48-52 grader.

Innkokt laks smaker bedre (men blir blekere) med en dash med eddik i vannet.

 

Laks til sushi

Laksebiter til sashimi og sushi skal kuttes mot kjøttets fibre.

 

 

Artikkelen har vi fått fra Professional Secrets

Tilbake

Velg butikk

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.