Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk
Bli en bedre kokk i 10 enkle trinn

Bli en bedre kokk i 10 enkle trinn

Vi gir deg triksene!

 

Hvis du spør en flink kokk så vil hans eller hennes råd være det samme som amatøren bør ta med seg fra proffkjøkkenet for å høye nivået på hjemmekjøkkenet. Her er triksene, i tilfeldig rekkefølge:

 

 

1.      Lær deg en rett skikkelig

Se til å bli riktig bra på noen retter så du kan lage disse perfekt og som når du vil kan bli satt sammen til et fantastisk måltid. Nybegynnere gjør gjerne den feilen at de hele tiden vil prøve å lage noe nytt – i istedenfor å virkelig få til noen høydepunkter som imponerer hver gang.

 

2.      Skarpe kniver

Hvis du virkelig er seriøs på kjøkkenet skal du la en proff slipe knivene dine omtrent en gang i året. Skarpe kniver minsker risikoen for skader og gjør også så at det blir enda gøyere å lage mat.

 

3.      Øv på din knivteknikk

Det finnes en funksjon med presisjon på skjærebrettet: Like store og jevnt kuttet biter er ikke bare pene på tallerken, de oppfører seg også likeverdig og blir ferdig samtidig.

 

4.      Lag en «mise en place»

Gjør som proffen, organiser en mise en place (uttales «miz ån plass») før du begynner å lage maten. Det betyr å ta frem, måle opp, skrelle, hakke og organisere alle råvarene i skåler ved din arbeidsplass. I selve tillagingen skal du ikke trenge å bevege deg fra komfyren.

 

5.      Rydd unna

Kaos på kjøkkenet vil til slutt lede til kaos i hodet til kokken. Rydd unna mens du arbeider. Ta hele tiden vekk det du ikke trenger så du kan bruke tiden din på neste rett istedenfor på å manøvrere rundt i kjøkkenet.

 

6.      En ingrediens om gangen

En ekte kokk bruker tiden på å få frem nivåer av smaker. Bruk dine kunnskaper og teknikker for å manipulere hver ingrediens så den utvikles maksimalt i smak og konsistens før du tilfører neste. Stek krydderne. Lag grønnsakene i ovnen. Stek tomatpuréen. La løken svette. Brun kjøttet. Brenn bort alkoholen. Og så videre…

 

7.      Bli bestevenn med salt og syre

Lær deg å balansere de forskjellige smakene i maten med hjelp av salt og syre (sitronsaft, eddik, med flere) For å få opp stemningen, prøv med noen saltkorn på en skive tomat eller noen dråper sitron på en gulerotstav..

 

8.      Ikke vær redd for salt

Man skal ikke spise for mye salt, men maten du selv lager med bra råvarer vil aldri bli like salt som den du kjøper ferdiglagd. Ingen mat skal smake «salt», men bruk salt for å løfte smakene.

 

9.      Ikke glem tekstur og munnfølelse

Munnen har ikke bare smaksløker for nytelse, men også reseptorer for konsistens, teksturer og temperatur: Sprø salat mot kremaktig ost, skjøre poteter mot mild bernaise, kald iskrem mot glovarm sjokolade…

 

10.      Bruk termometer

Alt som skjer på kjøkkenet handler om kjemi og fysikk og temperatur. Med et sekundtermometer vil du ha kontroll på råvarene, og resultatet blir eksakt det du vil ha.

 

 

-Tipsene har vi fått fra Professional Secrets-

Tilbake