Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk
Hobbykonditor? Slik får du kakene til å se proffe ut

Hobbykonditor? Slik får du kakene til å se proffe ut

Vil du også imponere med kakepynten? Få kakene til å se ut som de kommer rett fra bakeriet? Det kan du! Her får du tips til hvordan du enkelt lager imponerende kakelokk, lekre cupcakes og perfekt konfekt.

Når du får servert cupcakes med svimlende rosett og hjemmelaget konfekt – får du også inntrykk av at det ligger timevis med arbeid bak? Mhm, så lett er det å imponere. 

For selv om du er litt usikker i bakeforkleet, kan du få full score på pynten med noen få triks i ermet. Bare du har riktig utstyr, og et par gode tips på veien, blir kakene dine hovedattraksjon i neste selskap.


Fondant versus marsipan

Det er kanskje få kaker som får så mye oppmerksomhet som de med marsipanlokk. Eller et fondantlokk – som mange velger i stedet. For om du ikke er dreven med kjevla, vil du nok synes fondanten er enklere å håndtere

Martine Kaas Jones er butikkleder i utstyrsleverandøren Cacas og vet et og annet om kakedekor:

– Fondant er mye mer elastisk enn marsipan og vil se mye slettere og finere ut. Når du har knadd den til riktig konsistens, kan du dra og strekke i den. Noen synes marsipan smaker bedre enn fondant, men dette er en smakssak. Ved bruk av fondant er du også på den sikre siden hvis du har familie eller venner med nøtteallergi.

kake


Perfekt lokk over sukkerbrødet

Fondanten trenger å bli elastisk før den er klar til å kjevles ut. Kna og dra fondanten godt i 5 minutter til du ser den ligner modelleringsleire. 

Nå er du klar for de neste stegene:

  1. Bruk maisenna eller potetmel på benkeplaten – ikke melis.
  2. Kjevle jevnt til cirka 3 mm tykkelse. Litt tykkere er lurt for nybegynneren.
  3. Bruk plasthansker for at fondanten ikke skal trekke til seg fuktighet fra hendene.
  4. Legg fondanten over kaken. For å unngå folder, dra i fondanten mens du bruker en smoother til å rette ut kantene. Skjær av overflødig fondant med en skarp kniv.

Om du heller ønsker marsipanlokk, følg samme oppskrift – men bruk i stedet 50/50 maisenna og melis på benkeplaten når du kjevler ut. Da unngår du at for mye melis trekker inn i marsipanen slik at den blir tørr og sprekker.


Triks for å finte unna folder

Synes du det er vanskelig å få til et glatt kakelokk uten folder? Da har Jones et finurlig tips til deg: 

– Du kan «wrappe» kaken i fondant eller marsipan. Dette vil si at du kun dekker sidene og lar toppen være naken. Du vil få en liten skjøt på baksiden av kaken, men denne kan du fint glatte til slik at den nesten ikke vises, sier hun lurt.

Slik gjør du det:

  1. Kjevle ut en lang flate og mål høyden på kaken. (Legg til cirka 1,5 cm slik at du får en fin toppkant.)
  2. Bruk en linjal og beskjær flaten til riktige mål. Rull fondanten rundt kjevlen, og rull så denne ut langs kanten på kaken.
  3. Fyll så toppen med masse friske bær, blomster, fondant- eller marsipanroser. Bruk fantasien! 

cupcakes


Cupcakes – som hentet fra Magnolia Bakery

Husker du cupcakene fra Sex and the City? De fra Magnolia Bakery som Carrie og Miranda gumler? Har du ikke prøvd å lage de lekre toppingene selv, er det på tide. For det er nemlig langt lettere enn du frykter. Hemmeligheten ligger i tipen.

Velg en stor tip – det er den som gjør jobben for deg. Har du en stor tip som gir et mønster du liker, trenger du strengt tatt ikke flere tips.

Men la gå. Sprøyteposen fyller du med smør- eller ostekrem. Begynn med en runde ytterst på cupcaken og jobb deg innover med jevnt trykk og rolig bevegelse. Topp det hele med litt strøssel eller bær. Voilà! Du har laget cupcakes som ser ut som de kommer direkte fra Magnolia Bakery i New York. 

Sjekk ut dekorasjonssett med tipper, sprøyteposer og instruksjoner


Non-temp gjør det enkelt for deg

Med konfektformer i silikon og non-temp-sjokolade har du et godt utgangspunkt for å imponere. Non-temp-sjokoladen sparer deg for prosessen med temperering av sjokoladen.

– Temperering av sjokolade vil si at sjokoladen må varmes opp til en viss temperatur, så avkjøles, tilsettes mer sjokolade og varmes opp litt til. Dette trenger du ikke med ferdigtemperert sjokolade. Vanlig kokesjokolade egner seg ikke til konfekt, legger Jones til.

Non-temp-sjokoladen gjør konfekten blank, gir god knekk og smaker nydelig. Bare smelt den over vannbad, og så er den straks klar for bruk. 


Med fyll – eller uten?

Fyll opp formen halvveis med sjokolade – og putt i det som skal overraske når gjestene setter tennene i konfekten. Nougat, marsipan eller kanskje salt karamell? Deretter fyller du opp resten av formen med sjokolade.

Du kan gjøre innholdet så enkelt eller avansert du selv ønsker – eller gå for ren sjokolade. Når sjokoladen er helt stivnet, trykker du ut bitene. Ja, bare hent mobilen og knips i vei! Du har laget din egen konfekt.

Og har du lyst til pynte cupcakes med små geléhjerter? Eller servere hjerteformede isbiter i sommerdrinken? Da har du allerede formen du trenger.

Vil du lykkes med lekre kaker og konfekt – på en enkel måte? Her er utstyret du trenger.

Tilbake