Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk
Noen salatdressinger

Noen salatdressinger

Vi gir deg grunnoppskriftene så du kan lykkes - hver gang

En rutinert kokk trenger ingen oppskrift for å lage en salatdressing, men det finnes noen grunnoppskrifter som er bra å kunne for at det skal bli rett – og godt. Blant annet disse:

 

Vinaigrette

Grunnoppskriften er (ha respekt for at ikke alle har samme smaksløker) 3 dl olje til 1 dl eddik. Legg litt ekstra penger på finere sorter olje, så trenger du bare å runde av med litt salt og nykverna sortpepper. Særlig olivenolje av god kvalitet kan by på alt fra innslag av pepper eller gress eller krydder.

 

Balsamicoeddik

Denne varianten er litt søtere og mildere enn annen eddik og skal derfor porsjoneres litt annerledes. Begynn med 2 deler olje til 1 del eddik og prøv deg frem. Husk på at balsamicoens dype farge vil synes på salaten. Lag en balanse mellom sødme og salt, og da gjerne flaksalt.

 

Smaksatt vinaigrette

Mulighetene er nesten uendelige. Husk på å bruke nøytral olje og eddik hvis du skal bruke krydder. Her er noen triks for å få i gang fantasien, til omtrent 1 ss eddik, 3 ss olje og litt salt:

-          1 ss dijonsennep, hakket fersk estragon

-          2 ss majones, nykvernet sortpepper

-          ½ revet hvitløksfedd og hakket bladpersille

-          hakket fersk basilikum og zest – det vil si – det ytterste skallet fra ½ sitron

-          mikset siktet bringebær, timian og sortpepper

 

Yoghurt i dressing

Med yoghurt i dressingen får du en frisk og syrlig dressing med litt mer kropp. Prøv for eksempel å blande 2 dl yoghurt, 3 ss hakkede urter, 2 ss nøytral olje og salt og pepper.

 

Blåmuggost i dressing

Litt saltere og skarpere blåmuggost blir en spennende dressing. Ta 2 dl yoghurt, 1 dl roquefort, 1 ss nøytral olje og salt og pepper. Bland og prøvesmak.

 

Thaidressing

Bland sammen sesamolje, limesaft, hakket rød chili, hvitløk, ingefær, sukker eller honning, koriander og fiskesaus og dryss over strimlete gulerøtter, kålrabi, små biter av blomkål og blandede grønne blader.

Du kan starte med saften fra en lime, omtrent en ss fiskesaus og omtrent en ss sukker. Husk at konsentrert sesamolje er et potensielt krydder som ikke blir god hvis du overdoserer.

 

Dressing og holdbarhet

En klassisk dressing som inneholder eddik klarer seg flere dager i kjøleskapet. Bruk en dressingflaske med tett lokk så blir holdbarheten enda bedre – og du unngår at annen mat tar smak.

 

-Artikkel har vi fått fra Professional Secrets-

Tilbake