Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle
Dekk opp til øst-asiatisk aften med disse 5 rettene

Dekk opp til øst-asiatisk aften med disse 5 rettene

Digger du øst-asiatisk mat? Det gjør også superkokken Trond Moi. Derfor har han laget 5 oppskrifter til deg, så du kan helgardere deg med retter som innfrir. Inviter gjengen til en aften som sender smaksløkene rett øst.

Nervepirrende å lage øst-asiatisk, synes du? Når du har den erfarne kokken Trond Moi med på kjøkkenet, kan du trygt senke skuldrene. Her guider han deg gjennom 5 oppskrifter med smaker som utfyller hverandre: maki, råmarinert laks, kamskjell, ramen og salat.


Velg én av rettene, eller – hvis du venter mange gjester – slå til med alle fem. Send rundt, så alle får en bit av de øst-asiatiske godsakene.

Makirull med argentinske scampi og avokado

Se, så lekkert! Trond Moi serverer makien på en rektangulær tallerken fra serien Nemo. Størrelsen 17 x 24,5 cm passer 10 biter helt perfekt.

Til 2 makiruller (20 biter) trenger du:

  • 100 g sushiris
  • 2 dl vann
  • 6 ss sushieddik
  • 1 pk. kokte, ferske, argentinske villreker
  • 2 noriark
  • 2 ts wasabi
  • 2 vårløk
  • 1/4 agurk
  • 1 avokado
  • 1 bunt fersk koriander

Slik gjør du:


1. Kok opp risen. Avkjøl litt og tilsett sushieddik. Bruk en gaffel og fluff opp risen så

den ikke er kompakt, men blir litt mer luftig. Dekk den med et vått klede.

2. Kutt vårløk og agurk i lange strimler. Del avokado i to og skjær opp i like tykke skiver. Skyll korianderen godt.

3. Fyll en bolle med lunkent vann og 2 ss sushieddik for å dyppe fingrene i. Når du fukter hendene med eddikvannet, kleber ikke risen når du skal fordele den utover noriarkene.

4. Legg noriarket på en sushimatte og fordel risen utover i cirka 1 cm tykt lag. Stryk så over wasabi i en stripe. Når du skal legge på resten av ingrediensene, husk at endene skal se fine ut. Derfor: Start med endene. Legg ingrediensene slik at de stikker ut med defineste endene og fyll så på i midten.

5. Rull den sammen og gjenta prosessen med det siste noriarket. Skjær makirullene i fine, jevnstore skiver og dander på et rektangulært fat.

5. Dig in, før sushien forsvinner fra fatet. Chop-chop!

Råmarinert laks med koriander og ingefær


Smakfullt alternativ til sashimi: Råmarinerte laksebiter med lime og soyasaus, og masse digg på toppen. Trond Moi serverer herligheten på en rektangulær tallerken fra Nemo i størrelsen 17 x 24,5 cm.

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 300 g salmalaks
  • 1 lime
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss extra god olivenolje
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 1 ss finhakket chili
  • 1 vårløk
  • 1 liten bunt koriander
  • maldonsalt og sort pepper

Slik gjør du:

1. Kutt laksen i 2–3 mm tykke skiver og fordel dem utover 4 tallerkener. Krydre lett med litt salt og pepper.

2. Riv skall av lime og fordel over lakseskivene. Deretter del limen i to, og skvis saften over. Hell også over olje og soyasaus.

3. Grovhakk koriander og finsnitt vårløken. Fordel dette på toppen av laksen sammen med chili og ingefær.

4. Klar–ferdig–SPIS!

Kanongode kamskjell

Usikker på hvordan du skal steke kamskjell? Trond Moi har fasiten – og deler den med deg. Her er resultatet pent dandert på rektangulær tallerken fra Nemo.

Til 4 forretter trenger du:

  • 8 store, ferske, rensede kamskjell
  • 2 ss smør
  • 1 sjalottløk
  • 1 dl hvitvin
  • 1 dl fløte
  • 100 g smør
  • 1 limebåt
  • 1 lite glass lakserogn
  • 4 ss hakket gressløk
  • maldonsalt og pepper

Slik gjør du:

1. Lag først klar sausen. Fres finhakket sjalottløk med litt smør og ha på hvitvin, fløte og kaldt smør. La dette fosskoke til sausen tykner, i cirka 2 minutter. Smak til med saft av lime, salt og pepper. Ha i rogn og gressløk.

2. Skjær ruter i kamskjellene på den ene siden. Kutt cirka 1/2 cm ned i kjøttet. Da kommer varmen og smaken lettere inn i kamskjellene. Dessuten der de også penere ut på tallerkenen.

3. Krydre med salt og pepper, og stek dem med 2 ss smør i cirka 2 minutter med den rutete siden ned i stekepannen. Kamskjellene skal kun stekes på den ene siden, for da blir de skikkelig brune og karamelliserte, som gir dem ekstra god smak. Kamskjellene skal stekes til oversiden begynner å bli romtemperert på toppen, men fremdeles rå.

4. Legg kamskjellene på tallerkener og hell sausen over. Deretter tar du resten av brunings-smøret fra stekingen og heller denne også over kamskjellene. Pynt gjerne med gressløk på toppen.

5. Holde deg fast – du har fått en ny livrett. Lukk øynene og nyt!

Superenkel og smakfull ramen med kylling

Trond Moi demonstrerer hvordan du lager den japanske nudelretten ramen. Denne skålen på 1,5 liter fra Nemo passer retten som hånd i hanske.

Til 2 porsjoner trenger du:

  • 1 kyllingbryst
  • 1 ss god kryddermix (gjerne five spice)
  • 2 ss matolje
  • 8 dl kyllingkraft
  • 1/2 dl soyasaus
  • 1 ss riseddik
  • 2 bløtkokte egg
  • 200 g kokte nudler
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • 2 aromasopp
  • 1 gulrot
  • 1/3 chili
  • 1 vårløk
  • 1 liten bunt koriander
  • 1 noriark

Slik gjør du:

1. Krydre kyllingbrystet og brun det godt på begge sider i en dyp stekepanne. Cirka 1–2 minutter på hver side. Legg brystet i stekeovnen og stek videre i cirka 6–7 minutter på 200°C, eller til kjernetemperaturen er 59°C.

2. Bruk samme panne som du brukte til kyllingen. Ha i grovhakket hvitløk, sjalottløk og ingefær. Fres alt i 30 sekunder før du tilsetter kyllingkraft og soyasaus. Kok dette opp og smak til med riseddik. La kraften stå på lav varme, slik at det holder seg varmt.

3. Anrett nudlene i to fine skåler, slik at de lager en liten topp i midten. Fyll deretter på med den varme ramenkraften.

4. Del de bløtkokte eggene i to og dander oppå nudlene, sammen med finstrimlede gulrøtter, hakket chili, en kvast med koriander og litt hakket vårløk. Legg oppi noen biter av et noriark, kyllingbryst i skiver og noen tynne skiver rå aromasopp.

5. Når alt er på plass, danner garnityret en fin sirkel rundt nudlene. Da gjenstår det bare én ting: Nyyt!

Sommersalat med eple og spiselige blomster


Hvilken salat frister aller mest? Den med blomster, selvfølgelig. Trond Moi serverer sommersalat i skål fra Nemo. Den rommer 1 liter, som passer utmerket for én porsjon.

Til en stor bolle trenger du:

  • 2 pk. frisk og god salatblanding, eller en stor bolle med egne salater
  • 1 lite glass med fetaost i olje
  • 2 stk. vårløk
  • 2 små sommerepler
  • 2 ss balsamicoeddik
  • ringblomst, nyperoseblader, blomkarse, krondill, gressløk eller andre spiselige urter du kommer over
  • maldonsalt og pepper

Slik gjør du:

1. Skyll salaten godt i iskaldt vann, så den blir crispy og god. Tørk godt av den – gjerne bruk en salatslynge – og ha den i en stor bolle.

2. Ha på fetaost, litt salt og nykvernet pepper. Dryss over finsnittet vårløk og ha på et utvalg av spiselige blomster og urter. Bland det hele godt, så all olje og smak fester seg på all salaten.

3. Dander så med finstrimlede epler og pynt med urter og blomster på toppen.

4. Server salaten som en apetittvekker før maten, eller som en frisk og god siderett til hovedretten. Enjoy!

Vil du servere på samme fat som Trond Moi? Finn serviset Nemo her.

Tilbake
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.