Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle
Lage mat ute i hagen, på bål eller på tur? Dette trenger du

Lage mat ute i hagen, på bål eller på tur? Dette trenger du

Få sving på kokkeleringen utendørs med utstyr i prima kvalitet. Enten du vil flippe burgere i hagen, grille biff over flammer eller steke pletter på en fjelltopp – her er redskapene du trenger.

I nabolandene våre er Muurikka kjent som leverandøren av det aller beste utstyret for matlaging utendørs. Nå er det på tide at vi nordmenn blir kjent med produktene som turglade svensker og finner sverger til.


Fra pletter til komplett utekjøkken

Selskapet startet med en finne som elsker pletter. Og å være ute. Når Mikko Kahelin fikk kombinere de to, var han i paradis. Men han ville dele gleden, og trengte derfor en stor stekeplate over bålet. Han ønsket at alle som satt samlet rundt de rødglødende flammene skulle kunne sette tenna i de luftige og søte, små pannekakene. Samtidig.

Det var bare ett problem. Såpass store stekeflater fantes ikke. Løsningen? Han tok jernet i egne hender. Resultatet ble en svær stekehelle med 3 stødige bein å stå på ...

… og gå på. For steinhellen fikk jammen fart på produksjonen. 50 år senere er Muurikka storleverandør av utstyr til utendørs matlaging – med imponerende kvalitet.

Så, vil du grille med gass, røyke en laks – eller fyre opp et bålfat med ved eller kull? Her viser vi deg utstyret som når til topps på både termometeret og trivselsbarometeret.



Gi gass på grillen

Vil du helst grille med gass? Stekehellene som følger med gassgrillene fra Muurikka gir deg friheten til å variere menyen, uten å være redd for at små grønnsaksbiter forsvinner mellom rillene.

Ta en titt på stekehellesettene med gassbrenner

Er du mer gira på en smekker elektrisk grill, som til og med får plass på en liten balkong? El-grillen får kjapt opp tempen, og er klar å frese opp grillmat etter bare 3 minutter. 

Sjekk ut el-grillen med grillrist




Fyr opp et bålfat med kull eller ved

Mener du at et ordentlig grillmåltid krever kull eller ved? Finn plass i hagen til et bålfat som virkelig inviterer til kos. Og når noe annet enn grillmat står på menyen, kan dere trekke ut, fyre opp og nyte varme marshmallows til dessert. 

Bålfatene fra Muurikka står trygt og støtt både på platting og steinheller. De er heller ikke tyngre enn at du kan ta med bålfatet i bilen for en utflukt til stranda. Fyr opp med ved, så får du både grillmat og bålkos. Foretrekker du kull, er det også gull.

Stekehellene i varmvalset stål har også 3 ben, men kan skrus av, slik at de kan legges over bålpanna, gassbrenneren og grillen. Hvis du heller vil ha en grillpanne i støpejern, får du en panne som tåler det meste.


Bli kjent med alle stekehellene og grillpannene


 

 

Røyk kjøtt, fisk og grønnsaker

Synes du det blir litt for lite røyksmak på grillmaten? Muurikka gir deg en hjelpende ovn. El-røykeovnene gjør det superenkelt å kjapt røyke fisk, skalldyr, kylling og kjøtt. Du trenger en pose røykespon, så er du klar. Oser du av glede når du ser for deg det aromatiske måltidet på tallerkenen?

Utforsk røykeovnene fra Muurikka



Turkjøkken i sekken

Kjenner du ofte en trang til å fylle termosen og traske til fjells? Muurikka kjenner turfolket på gangen og vet hva du trenger. Kanskje et lett, sammenleggbart villmarkskjøkken, et grytesett og en sammenleggbar stekepanne? Hiv alt i sekken og snurp igjen. Muurikka blir alltid med på tur.

Sjekk ut turutstyret før du knyter skoene



Test disse oppskriftene

Når utstyret er på plass, får du kanskje lyst til å teste en ny oppskrift eller to? Vi byr på biff teriyaki, røkt laks og croissant på pinne. Hva frister mest? Fyr opp – og dig in.


Biff teriyaki og grønnsaksnoodler med sesamfrø

Teriyaki biff wok og grønnsaksnudler med sesamsmak er lett å fikse i en wokpanne eller paellapanne.


Du trenger:

  • 400 g møre biffstrimler
  • 1 løk i skiver
  • 2 gulrøtter i skiver
  • 1 boks shiitake-sopp
  • 2 finhakkede fedd hvitløk
  • 1 ts ingefærpasta
  • ½ ts chilipulver
  • 1,5 dl teriyakisaus
  • 1 dl vann
  • en halv kinakål
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • litt rapsolje


Stek biffstrimlene i den varme wokpannen. Tilsett teriyakisaus og vann. I samme panne steker du løk, hvitløk og shiitakesopp til de er gyllenbrune.

Tilsett hvitløk, ingefær og chilipulver, deretter også strimlet kinakål. Rør sammen og dryss over sesamfrø. Server umiddelbart med kokt ris eller nudler.

Enjoy!


Laks i røykeovn

I den elektriske røykeovn får du full kontroll på røykeprosessen. Så å si alt som kan spises, kan jo røykes. Røkt laks er et sikkerstikk, enten du skal røyke frem et måltid til få eller mange. Og skulle det mot formodning bli litt igjen, vet du hva du skal ha på skiva neste dag.


Du trenger:

  • laksefilet
  • havsalt


Start med å salte laksen. Dryss et tynt lag med røykespon på brettet som følger med, og plasser det i bunnen av ovnen. Legg laksen på rista, og fest den øverst i ovnen.

Røyketiden avhenger av antall fisk og størrelsen på fisken. Mindre laksefileter er klare på cirka 20 minutter, og store på 50–60 minutter. Fisken er klar for å nytes når ryggbein og skinn lett løsner.

Server fisken med alt du selv liker. Kanskje småpoteter, rømme og flatbrød? Det enkle er ofte det beste – i alle fall når det gjelder røkt laks.



Croissant på pinne

Lyst på noe skikkelig godt på turen? Ta med ferdiglaget butterdeig i sekken, pluss en pose med sukker og kanel. Bålkaffe og croissant på pinne er aldri feil. 


Du trenger:

  • 1 eske frossen butterdeig
  • 1 ss sukker
  • 1 ts kanel
  • aluminiumsfolie
  • eventuelt jordbærsyltetøy


Fordel deigen på et brett, eller et stykke aluminiumsfolie. Dryss over kanel og sukker, og kutt deigen i trekanter. Surr et stykke folie av passe størrelse rundt spydet. Start med den bredeste enden og snurr deigen over folien. Pass på at sukkersiden vender innover. Grill croissanten over glør mens du stadig vrir spydet. Server med syltetøy, eller nyt croissanten som den er.



Vil du ha alt klart til neste grillings? Få med deg alt Muurikka har å by på

Tilbake
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.