Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk
Tilbehør til grillmat? Her får du 5 kullgode tips

Tilbehør til grillmat? Her får du 5 kullgode tips

Vil du piffe opp grillmaten? Med farger som frister og smaker som fryder? Her får du oppskrifter på 5 forskjellige tilbehør som gjør underverker på tallerkenen. Og ikke minst, for ganen.

Du burde vel egentlig hatt på deg et forkle med teksten «Grillmester», du? For du vet nøyaktig hvor mange solstråler som kvalifiserer til grillvær. Og ingen i verden har større selvtilfredshet enn deg når du lekent vrir og vender grillklypa mens du myser ned mot grillmaten over varmen.

Så var det denne ene overhengende faren, da. For når du spiser grillmat oftere enn naboen henter posten, er det fort gjort at kostholdet blir ensidig og tilbehøret sviende fantasiløst. 

Men fortvil ei, grillmester, oppskriftene er nær! Under finner du nemlig spenstig og smakfullt tilbehør som passer til kjøtt, fisk, kylling og pølser – hvilken som helst grilldag i uka.

 


1. Jordbær- og mangosalsa

Lyst på noe sommerfriskt – og litt spicy? Jordbær- og mangosalsa gir grillretten et friskt løft.


Ingredienser:

  • 2 dl jordbær i terninger
  • 2 dl mango i terninger
  • 3 ss finhakket rødløk
  • 3 ss finhakket basilikum
  • 1 hakket jalapeño
  • 2–3 ts honning
  • juice fra lime eller sitron


Slik gjør du:

Finhakk rødløk og basilikum og skjær jordbær og mango i terninger. Ta ut kjernen av jalapeñoen og finhakk denne. Bland alt sammen i en skål, rør i honning og juice fra lime eller sitron. 

 


2. Asparges med sitrondressing

Rekordrask å lage. Smakfull til tusen. 


Ingredienser:

Dressing

  • 1 ss flytende honning
  • saften av 1 sitron – ca. ½ dl
  • 2 ss olivenolje
  • 1–2 ts blå valmuefrø


Asparges

  • 1 bunt grønne asparges – ca. 250 g
  • 1 bunt hvite asparges – ca. 250 g
  • salt
  • 1 mozzarella
  • 1–2 håndfuller erteskudd


Slik gjør du:

Dressing

Rør sammen honning, sitronsaft, olivenolje og valmuefrø.


Asparges

Skrell de hvite aspargesene. Knekk eller skjær av den nederste delen av stilkene. Damp aspargesene i 1 minutt i kokende, saltet vann. La vannet renne av. Anrett asparges på tallerkener eller et lite fat. Smuldre mozzarella over og drypp med dressingen. Topp med erteskudd og server straks.


Oppskrift: Eva Solo.


 

3. Grillede grønnsaker med chimichurri

Grill grønnsakene som tilbehør, eller nyt dem alene som en hovedrett. Og er du svak for ost, er det bare å drysse over mozzarella eller fetaost på toppen.

Chimichurri kan du bruke som topping på grillet kjøtt, fisk, kylling, sopp, tomat – hva enn du har lyst til å grille.


Du trenger:

Grønnsaker

  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 rød paprika
  • 1 bunt vårløk
  • olivenolje
  • salt


Chimichurri

  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stor håndfull bredbladet persille
  • 2 store håndfuller koriander
  • 1 liten håndfull oregano
  • ½ –1 rød chili, uten stilk og frø
  • ½ dl rødvinseddik
  • ½ dl olivenolje
  • salt


Slik gjør du:

Grønnsaker

Skjær aubergine og squash i skiver. Kutt paprika i båter og del vårløken på langs. Vend grønnsakene forsiktig i olivenolje. Grill grønnsakene på en varm grill eller grillpanne. Krydre med salt.


Chimichurri

Hakk hvitløk, persille, koriander, oregano og chili fint med en vuggekniv. Tilsett eddik og olje, og smak til med salt.

Anrett de grillede grønnsakene med chimichurri over – og eventuelt mozarella eller fetaost.


Oppskrift: Eva Solo.

 


4. Fennikelsalat

Fennikelsalaten matcher alt som kan grilles – til fisk eller kylling kommer den virkelig til sin rett.


Du trenger:

  • 1 medium fennikel
  • 1 sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts sukker
  • salt og pepper


Slik gjør du:

Ta av de grønne skuddene ytterst og legg til side. Kutt fennikelen så tynt som mulig, gjerne på en mandolin. Press over saften av en sitron, og skjær av en tommelstor del av skallet (unngå å få med noe av det hvite under det gule skallet). Finkutt dette i strimler og bland sammen med resten. Ha i olje og smak til med salt, pepper og sukker. Pynt med skuddene på toppen.


Oppskrift: Line Trondrud Kjeserud.



5. Fransk potetsalat

Oui, denne lette og syrlige potetsalaten er som skapt for grillmat. Velg gjerne smakfulle mandelpoteter og en extra virgin olivenolje i høy kvalitet, så blir potetsalaten nærmest en Michelinstjerne verdig.


Du trenger:

  • 500 g poteter til 4 personer
  • ½ fennikel
  • ½ rødløk
  • 1 stk vårløk
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • ½ dl bladpersille
  • salt og pepper etter din egen smak


Beregn 130 gram poteter til hver person. Kokte poteter skjæres i skiver på ca ½ cm gjerne med skallet på.

Skjær grønnsaker i tynne skiver og vend de inn i potetene. Tilsett så mye fennikel, rødløk og vårløk som du ønsker. Smak til med olivenolje, sitronsaft, bladpersille og salt og pepper.

Tips! De beste olivenoljene kan noen ganger gi litt for kraftig olivensmak. Trikset er å «vanne ut» olivenoljen ved å blande den 50/50 med en smaksnøytral olje, som raps-, mais- eller solsikkeolje.


Oppskrift: Line Hofstad / Smak Catering.


Da venter vi bare på solstrålene! Imens, sjekk om du har alt av utstyr til grillingen og prepping av tilbehør.

Tilbake

Velg butikk

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.