Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

4 gode oppskrifter på eltefrie brød

Trenger du tips på brødoppskrifter som er testet, smakt og justert til perfeksjon? Sjekk ut disse 4 oppskriftene på eltefrie brød som passer som hånd i hanske i Lékué Breadmaker.


Ingredienser

6-kornsbrød

  • 250 g hvetemel
  • 165 ml vann
  • 6 g salt
  • 5 g fersk gjær eller 2 g bakepulver
  • 10 g sesamfrø
  • 10 g linfrø
  • 10 g solsikkekjerner
  • 10 g hirse
  • 5 g valmuefrø
  • 50 ml vann

Til skorpen:

  • 10 g sesamfrø
  • 10 g linfrø
  • 10 g solsikkekjerner
  • 10 g hirse
  • 5 g valmuefrø
  • 50 ml vann

Brioche

  • 250 g mel
  • 100 ml vann
  • 8 g fersk gjær eller 4 g bakepulver
  • 20 g sukker
  • 64 ml melk
  • 43 g smør (romtemperert)
  • 1 egg
  • 5 g salt

Raskt og eltefritt brød

  • 6 g fersk gjær eller 1 ts (3 g) tørrgjær
  • 150 g vann
  • 3 g salt
  • 200 g glutenfri brødmiks eller hvetemel

Rustikt maisbrød

  • 200 g glutenfri brødmiks
  • 170 ml vann
  • 50 g maismel
  • 1 ts (5 g) salt
  • 6 g fersk gjær eller 1 ts (2 g) tørrgjær

Fremgangsmåte

6-kornsbrød

  • 250 g hvetemel
  • 165 ml vann
  • 6 g salt
  • 5 g fersk gjær eller 2 g bakepulver
  • 10 g sesamfrø
  • 10 g linfrø
  • 10 g solsikkekjerner
  • 10 g hirse
  • 5 g valmuefrø
  • 50 ml vann

Til skorpen:

  • 10 g sesamfrø
  • 10 g linfrø
  • 10 g solsikkekjerner
  • 10 g hirse
  • 5 g valmuefrø
  • 50 ml vann

Bland kornene i en bolle og fordel jevnt utover på et stekebrett. La dette steke på 180 grader i 5 minutter, til frøene er gylne. Putt frøene i en bolle, fukt med noen dråper vann og sett i kjøleskapet.

For å lage deigen, bland vann og mel og vann og kna. La deigen hvile i 30 minutter i romtemperatur, og tilsett deretter gjær eller bakepulver som er rørt ut i litt varmt vann og salt. Når deigen nesten er ferdig knadd, tilsett kornene og kna til en jevn deig.

Dekk brødbakeren med et kjøkkenhåndkle og det stå for heving i to timer. Spre den andre kornblandingen på en tallerken. Fukt brødeigen og dekk med frøene. La deigen deretter hvile i en time. Lukk brødbakeren og stek i forvarmet ovn i 25 - 30 minutter på 200-220 grader. La brødet avkjøles på rist.

Brioche

  • 250 g mel
  • 100 ml vann
  • 8 g fersk gjær eller 4 g bakepulver
  • 20 g sukker
  • 64 ml melk
  • 43 g smør (romtemperert)
  • 1 egg
  • 5 g salt

Elt sammen alle ingrediensene unntatt smør til du får en fast deig i brødbakeren. Tilsett smøret og elt videre. Dekk til deigen med et kjøkkenhåndkle (for å unngå at den tørker ut) og la den hvile i to timer. Form deigen til et brød og pensle med ett egg. Etterhev i halvannen time i romtemperatur.

Pensle overflaten på nytt med egg. Forvarm komfyren til 180 grader. Bruk en saks til å lage snitt i brødet. Stek brødet i brødbakeren i komfyren i mellom 30 og 45 minutter til du får en gylden stekeskorpe. Avkjøl brødet på en rist.

Raskt og eltefritt brød

  • 6 g fersk gjær eller 1 ts (3 g) tørrgjær
  • 150 g vann
  • 3 g salt
  • 200 g glutenfri brødmiks eller hvetemel

Ha gjær, salt og lunkent vann i brødformen. Rør til blandingen er løst opp. Tilsett så brødmiksen/hvetemelet og bland sammen til en jevn masse, uten å elte. Lukk brødformen og la deigen hvile 1 time i romtemperatur eller 10 timer i kjøleskapet.

Når deigen er ferdig hevet stekes brødet, fremdeles med formen lukket, på full effekt i mikrobølgeovnen i 3 minutter. Om du ønsker en mer sprø skorpe, stekes brødet i ovnen til det er gyllent.

Rustikt maisbrød

  • 200 g glutenfri brødmiks
  • 170 ml vann
  • 50 g maismel
  • 1 ts (5 g) salt
  • 6 g fersk gjær eller 1 ts (2 g) tørrgjær

Tilsett alle ingrediensene i brødformen og elt til du får en glatt, smidig og elastisk deig. Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle slik at den ikke tørker ut, og la den heve 1 time i romtemperatur.

Når deigen er ferdig hevet, formes den i en oval fasong. La deigen hvile i 30 minutter, for så å forme den til en baguette. Sett deigen til side i en og en halv time. Lukk brødformen og stek brødet i forvarmet ovn i 25 – 30 minutter ved 200 grader. Det ferdigstekte brødet avkjøles på rist.

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.