Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Bresert surstek

Publisert torsdag 12.mai 2016


Bresert surstek - en gammel klassiker


Fremgangsmåte


Tørk av steken godt og legg den i en helt ren bakke eller bolle. Dekk den med kulturmelk og 

la den ligge i kjøleskapet i 10 dager.

 

Ta steken ut av kulturmelken, skyll godt og tørk av. Krydre steken med salt og pepper.

 

Brun steken i en gryte sammen med løken, som er kuttet i båter. Ha på kraft og vann til 

steken er dekket. Ha i timian, pepper og laurbær og gi det hele et oppkok.

 

Sett steken i ovnen med lokk og steketermometer i, og la den stå på 150 grader i 

1,5–2 timer til den har fått en kjernetemperatur på 65–70 grader.

 

Sil av kraften og reduser den til 1/3. Dette er en kjempefin base til saus. La steken 

hvile i 20–25 minutter før du skjærer i den.


Server gjerne med waldorfsalat, rosenkål, tyttebær, kokte poteter og brun saus. Sausen kan

smakes til med fløte og rømme.

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

www.fccircus.com

Ingredienser

4


  • 1 kg okse lårtunge/rundstek
  • 2 L kulturmelk
  • 5 dl oksekraft
  • 1 L vann
  • 2 stk løk
  • 1 ts hel sort pepper
  • 3 stk laurbærblad
  • 1 kvast timian

Forberedelser



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften