Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Confit de canard - Andeconfit
Confit de canard - Andeconfit

Confit de canard - Andeconfit

Publisert torsdag 12.oktober 2017



Fremgangsmåte


1. Legg andelårene i en bolle med salt, sukker, halvparten av rosmarin- og timiankvastene samt halvparten av laurbærbladene og pepperkornene. Pass på at alle lårene er dekket av salt, sukker og pepper. Dekk skålen med plastfolie og la det stå kjølig over natten.

 

2. Smelt andefettet i en støpejernsgryte og tilsett hvitløken og resten av urtene.

 

3. Børst overflødig salt og urter av andelårene. Klapp lårene tørre med kjøkkenpapir og senk dem forsiktig ned i fettet i gryten. Lårene skal confitere i fettet i 2 timer. Fettet skal holdes like under kokepunktet, helst mellom 85° og 95 °C.

 

4. Om ønsket, kan andelårene deretter sprøstekes i ovn eller på en panne. Alternativt kan du plukke kjøttet fra beina og bruke det til rillette.

 

5. De confiterte andelårene kan oppbevares i andefettet i en lufttett, ren beholder for senere bruk.

 

-Oppskrift og bilder har vi fått fra Le Creuset-

Ingredienser

4


  • 6 andelår
  • 3 ss grovt salt
  • 2 ss sukker
  • 10 kvaster rosmarin
  • 10–15 kvaster timian
  • 10 laurbærblader
  • 10 knuste pepperkorn
  • 1 kg andefett (eller halvparten andefett og halvparten smaksnøytral olje)
  • 5 fedd hvitløk

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?