Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Confit de canard - Andeconfit

Publisert torsdag 12.oktober 2017



Fremgangsmåte


1. Legg andelårene i en bolle med salt, sukker, halvparten av rosmarin- og timiankvastene samt halvparten av laurbærbladene og pepperkornene. Pass på at alle lårene er dekket av salt, sukker og pepper. Dekk skålen med plastfolie og la det stå kjølig over natten.

 

2. Smelt andefettet i en støpejernsgryte og tilsett hvitløken og resten av urtene.

 

3. Børst overflødig salt og urter av andelårene. Klapp lårene tørre med kjøkkenpapir og senk dem forsiktig ned i fettet i gryten. Lårene skal confitere i fettet i 2 timer. Fettet skal holdes like under kokepunktet, helst mellom 85° og 95 °C.

 

4. Om ønsket, kan andelårene deretter sprøstekes i ovn eller på en panne. Alternativt kan du plukke kjøttet fra beina og bruke det til rillette.

 

5. De confiterte andelårene kan oppbevares i andefettet i en lufttett, ren beholder for senere bruk.

 

-Oppskrift og bilder har vi fått fra Le Creuset-

Ingredienser

4


  • 6 andelår
  • 3 ss grovt salt
  • 2 ss sukker
  • 10 kvaster rosmarin
  • 10–15 kvaster timian
  • 10 laurbærblader
  • 10 knuste pepperkorn
  • 1 kg andefett (eller halvparten andefett og halvparten smaksnøytral olje)
  • 5 fedd hvitløk

Forberedelser



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften

  • Le Creuset, fat rektangulært 32cm cerise

    Le Creuset, fat rektangulært 32cm cerise

    Kr 479,-

    Kjøp
  • Le Creuset, rund gryte 5,3l ink

    Le Creuset, rund gryte 5,3l ink

    Kr 2 449,-

    Kjøp
  • Rosti Mepal, margrethe bolle 5l pink

    Rosti Mepal, margrethe bolle 5l pink

    Kr 309,-

    Kjøp
  • Rosti Mepal, margrethe lokk 5l

    Rosti Mepal, margrethe lokk 5l

    Kr 69,-

    Kjøp