Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Dumplings med kjøtt og kål

Dumplings med kjøtt, kål, soyasaus og sesam


Ingredienser

  • deig (ev. bruk 32 ferdige wonton deigplater):
  • 300 g hvetemel 
  • 2,2 dl kokende vann
  • 1 ts salt 

Fyll:

  • 400 g kjøtt- eller karbonadedeig (svin, okse eller kylling)
  • (ogsa° en miks av f.eks. reker og svin er godt)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 bit ingefær, tommelstor
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ss maisenna
  • 1⁄4 kinaka°l el. 2 bok choy – finkuttet
  • 3 va°rløk – finkuttet
  • 3 ss soyasaus
  • 1 dl vann 
Dippsaus:
  • 1/2 ss sesamolje
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss chiliolje (type tykk som fås i asiatiske daglivareforretninger)
vårløk (til topping)

 

Forberedelser

Finn frem:

  • ingredienser
  • vannkoker – fyll med vann og kok opp
  • arbeidsbolle
  • tresleiv
  • stor stekepanne – eller gryte med lokk
  • fjøl 

 

 

Fremgangsmåte

Bland hvetemel og kokende vann sammen til en deig. Na°r deigen er sa°pass kald at du kan ta i den, kna den godt sammen. Del deigen i to deler og lag to store smultringer av den. Dekk til med plast og la hvile i 20 minutter.

 

Finhakk kjøtt, hvitløk og ingefær. Bland i en bolle med de øvrige ingrediensene til fyllet.

 

Bland ingrediensene til dippen og ha i en liten ska°l til hver person.

 

Del smultringene du har formet deigen som i to, pa° tvers. Legg de to delene ovenfor hverandre og rett dem ut. Disse deler du i to igjen, til fire deler – som legges ovenfor hverandre. Del de fire delene i to – til a°tte deler– og del disse a°tte delene i to til seksten like store emner. Gjenta samme operasjon pa° den andre smultringen. Snu emnet med kuttsiden ned pa° benken og trykk ned, slik at du fa°r en flat rund ring. Kjevle deretter hver av dem ut til en tynn dumpling – ca. 8 cm i diameter.

 

Pakk en spiseskje med fyll i hver dumpling. Brett sammen til en halvma°ne hvor den ene enden er foldet i bølger. Legg dumplingene etter hverandre med brettesiden oppover i en stekepanne med litt olje. Stek dem gylne i bunnen pa° middels høy varme (7/10). Hell sa° pa° 1 dl vann, sett pa° lokk og reduser varmen til middels lav varme (4/10). Damp til vannet er borte.

 

Server dumplingene med et dryss va°rløk over og med dippsaus pa° siden. 

Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.