Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Dumplings med kjøtt og kål

Publisert tirsdag 17.mai 2016


Dumplings med kjøtt, kål, soyasaus og sesam


Fremgangsmåte


Bland hvetemel og kokende vann sammen til en deig. Na°r deigen er sa°pass kald at du kan ta i den, kna den godt sammen. Del deigen i to deler og lag to store smultringer av den. Dekk til med plast og la hvile i 20 minutter.

 

Finhakk kjøtt, hvitløk og ingefær. Bland i en bolle med de øvrige ingrediensene til fyllet.

 

Bland ingrediensene til dippen og ha i en liten ska°l til hver person.

 

Del smultringene du har formet deigen som i to, pa° tvers. Legg de to delene ovenfor hverandre og rett dem ut. Disse deler du i to igjen, til fire deler – som legges ovenfor hverandre. Del de fire delene i to – til a°tte deler– og del disse a°tte delene i to til seksten like store emner. Gjenta samme operasjon pa° den andre smultringen. Snu emnet med kuttsiden ned pa° benken og trykk ned, slik at du fa°r en flat rund ring. Kjevle deretter hver av dem ut til en tynn dumpling – ca. 8 cm i diameter.

 

Pakk en spiseskje med fyll i hver dumpling. Brett sammen til en halvma°ne hvor den ene enden er foldet i bølger. Legg dumplingene etter hverandre med brettesiden oppover i en stekepanne med litt olje. Stek dem gylne i bunnen pa° middels høy varme (7/10). Hell sa° pa° 1 dl vann, sett pa° lokk og reduser varmen til middels lav varme (4/10). Damp til vannet er borte.

 

Server dumplingene med et dryss va°rløk over og med dippsaus pa° siden. 

Ingredienser

4


  • deig (ev. bruk 32 ferdige wonton deigplater):
  • 300 g hvetemel 
  • 2,2 dl kokende vann
  • 1 ts salt 

Fyll:

  • 400 g kjøtt- eller karbonadedeig (svin, okse eller kylling)
  • (ogsa° en miks av f.eks. reker og svin er godt)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 bit ingefær, tommelstor
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ss maisenna
  • 1⁄4 kinaka°l el. 2 bok choy – finkuttet
  • 3 va°rløk – finkuttet
  • 3 ss soyasaus
  • 1 dl vann 
Dippsaus:
  • 1/2 ss sesamolje
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss chiliolje (type tykk som fås i asiatiske daglivareforretninger)
vårløk (til topping)


Forberedelser


Finn frem:

  • ingredienser
  • vannkoker – fyll med vann og kok opp
  • arbeidsbolle
  • tresleiv
  • stor stekepanne – eller gryte med lokk
  • fjøl 

 

 


Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften