Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Eplepai med Crème Fraîche
Eplepai med Crème Fraîche

Eplepai med Crème Fraîche

Publisert onsdag 04.november 2020


Denne eplepaien MÅ bare prøves. Søt pai som serveres med kald Crème Fraîche – en deilig smak av søtt og krydder.


Fremgangsmåte


  1. Start med å sette ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Pisk sukker og smør sammen i en bolle, inntil  den er luftig. Tilsett deretter egget, og pisk det sammen i blandingen.
  3. Tilsett resten av de tørre ingrediensene , og rør det sammen til en klumpfri deig.
  4. Smør en paiform og ha i deigen. La den gjerne komme litt opp i kanten på formen, så den får litt høyde. Stek paien på nederste brett i ovnen i 12-14 minutter.
  5. I mellomtiden: skyll eplene og skjær dem i båter. Bland smør og sukker sammen.
  6. Når paien tas ut av ovnen, la den avkjøles i 5 minutter.
  7. Ha på remoncen, og tilslutt epleskivene i et ønsket mønster og dryss med kanelsukker. 
  8. Stek paien i ytterligere 30- 35 minutter på samme temperatur.
  9. Server med kald creme fraiche.

Bon appétit!

 

Oppskrift og bilder har vi fått fra Pillivuyt.

Ingredienser


Paideig:

  • 200 gram hvetemel
  • 150 gram sukker
  • 150 gram smør
  • 1 egg
  • 1 1/2 tsk. bakepulver 
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts kardemomme 
  • En liten håndfull havregryn


Remonce (kanelfyll): 

  • 100 gram mykt smør
  • 100 gram sukker
  • 2-3 store epler  
  • Litt kanelsukker til å drysse med (blanding av sukker og kanel)

  • Creme fraiche

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?