Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Fårikål
Fårikål

Fårikål

Publisert mandag 23.september 2019


Invitér på fårikål med årets ferske lammekjøtt!


Fremgangsmåte


Har du forsøkt og lage nasjonalretten fårikål i en støpejernsgryte?

Støpejernet tåler høye temperaturer og konstant varme, hvilket gjør den ideell for tilberedning av mørt lammekjøtt og silkebløtt kål.

Retten passer perfekt til de kalde månedene, hvor man behøver noe å varme seg på. Serveres den med poteter til, smaker den ekstra godt.

  1. I en stor gryte, legg lagvis hodekål i båter og kjøtt
  2. Ha litt hvetemel, salt og pepperkorn mellom hvert lag.
  3. Hell over vann, slik at øverste lag dekkes
  4. Kok opp og fjern skum
  5. La fårikålen trekke over svak varme under lokk til kjøttet er mørt i 1,5-2 time
  6. Serveres gjerne med litt persille og kokte poteter


PS! Du kan også langtidsskoke fårikål i en kjele i ovnen. Varm opp ovnen til 250 grader. Sett gryta inn og skru ned varmen til 100 grader. Retten er klar til servering etter 6 timer.

 

Oppskriften har vi fått fra Le Creuset i samarbeid med Matkanalen.

Ingredienser

4-6


  • 2 kg hodekål
  • 2 kg lammekjøtt
  • Pepperkorn
  • Hvetemel

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?