Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Fårikål

Invitér på fårikål med årets ferske lammekjøtt!


Ingredienser

  • 2 kg hodekål
  • 2 kg lammekjøtt
  • Pepperkorn
  • Hvetemel

Fremgangsmåte

Har du forsøkt og lage nasjonalretten fårikål i en støpejernsgryte?

Støpejernet tåler høye temperaturer og konstant varme, hvilket gjør den ideell for tilberedning av mørt lammekjøtt og silkebløtt kål.

Retten passer perfekt til de kalde månedene, hvor man behøver noe å varme seg på. Serveres den med poteter til, smaker den ekstra godt.

  1. I en stor gryte, legg lagvis hodekål i båter og kjøtt
  2. Ha litt hvetemel, salt og pepperkorn mellom hvert lag.
  3. Hell over vann, slik at øverste lag dekkes
  4. Kok opp og fjern skum
  5. La fårikålen trekke over svak varme under lokk til kjøttet er mørt i 1,5-2 time
  6. Serveres gjerne med litt persille og kokte poteter


PS! Du kan også langtidsskoke fårikål i en kjele i ovnen. Varm opp ovnen til 250 grader. Sett gryta inn og skru ned varmen til 100 grader. Retten er klar til servering etter 6 timer.

Oppskriften har vi fått fra Le Creuset i samarbeid med Matkanalen.

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.