Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
500,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Fastelavensboller

Publisert torsdag 12.mai 2016


Kos deg med boller med krem på fastelaven!


Fremgangsmåte


- Smelt smør og ha i melk. Rør ut gjær i den lunkne blandingen.

- Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.

- Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter).

- Del deigen i 24 like store deler. Trill runde boller.

- Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter).

- Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 6–10 minutter. Avkjøl bollene på rist.

- Krem: Pisk krem, vaniljesukker og sukker til krem. Ha i sprøytepose eller bruk en skje, slikkepott og lignende.

- Del bollene i 2, legg i krem og legg lett på ”lokket”. Dryss på med melis – bruk en tesil eler liten sikt hvis du har.

Ingredienser

24


ca 24 boller

6 dl melk

150 g smør

1 pk gjær

11⁄2 dl sukker

2 ts malt kardemomme

1 kg hvetemel

1 stk sammenvispet egg til pensling

Krem: 

1 dl melis, til dryss

0,5l kremfløte

2 ts vaniljesukker

2 ss sukker

Forberedelser



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften

  • Le Creuset, slikkepott sort m/trehåndtak

    Le Creuset, slikkepott sort m/trehåndtak

    Kr 189,-

    Utsolgt i nettbutikk
  • Modern House, rix gryte m/lokk 1,3l 16cm

    Modern House, rix gryte m/lokk 1,3l 16cm

    Kr 599,-

    Kjøp
  • Rosti Mepal, margrethe bolle 5l nordic b

    Rosti Mepal, margrethe bolle 5l nordic b

    Kr 319,-

    Kjøp