Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Fastelavensboller

Kos deg med boller med krem på fastelaven!


Ingredienser

  • ca 24 boller
  • 6 dl melk
  • 150 g smør
  • 1 pk gjær
  • 11⁄2 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 1 kg hvetemel
  • 1 stk sammenvispet egg til pensling

Krem: 

  • 1 dl melis, til dryss
  • 0,5l kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss sukker

Fremgangsmåte

- Smelt smør og ha i melk. Rør ut gjær i den lunkne blandingen.

- Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.

- Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter).

- Del deigen i 24 like store deler. Trill runde boller.

- Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter).

- Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 6–10 minutter. Avkjøl bollene på rist.

- Krem: Pisk krem, vaniljesukker og sukker til krem. Ha i sprøytepose eller bruk en skje, slikkepott og lignende.

- Del bollene i 2, legg i krem og legg lett på ”lokket”. Dryss på med melis – bruk en tesil eler liten sikt hvis du har.

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.