Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Fastelavensboller
Fastelavensboller

Fastelavensboller

Publisert torsdag 12.mai 2016


Kos deg med boller med krem på fastelaven!


Fremgangsmåte


- Smelt smør og ha i melk. Rør ut gjær i den lunkne blandingen.

- Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.

- Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter).

- Del deigen i 24 like store deler. Trill runde boller.

- Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter).

- Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 6–10 minutter. Avkjøl bollene på rist.

- Krem: Pisk krem, vaniljesukker og sukker til krem. Ha i sprøytepose eller bruk en skje, slikkepott og lignende.

- Del bollene i 2, legg i krem og legg lett på ”lokket”. Dryss på med melis – bruk en tesil eler liten sikt hvis du har.

Ingredienser

24


ca 24 boller

6 dl melk

150 g smør

1 pk gjær

11⁄2 dl sukker

2 ts malt kardemomme

1 kg hvetemel

1 stk sammenvispet egg til pensling

Krem: 

1 dl melis, til dryss

0,5l kremfløte

2 ts vaniljesukker

2 ss sukker

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?