Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Fire dressinger som piffer opp grillmaten eller salaten
Fire dressinger som piffer opp grillmaten eller salaten

Fire dressinger som piffer opp grillmaten eller salaten

Publisert søndag 21.juni 2020


En god dressing kan løfte maten til nye høyder.


Fremgangsmåte


MANGO/CHILI-DRESSING MED ET SNEV AV HVITLØK OG INGEFÆR

En søt og sterk dressing som er perfekt som tilbehør til all verdens retter. 

SLIK GJØR DU DET:

  • Skrell mango og epler og skjær dem i mindre stykker.
  • Skjær løk i små terninger og hakk hvitløk fint.
  • Skjær chili i små terninger (fjern ev. frø og frøstoler hvis du vil ha det litt mildere).
  • Varm oljen i en gryte og tilsett løk og hvitløk. Skal bare bli klare.
  • Tilsett mango og eple og rør godt om.
  • Tilsett chili, sirup og vann og la det putre til eplene er kokt ut. Husk å røre jevnlig.
  • Tilsett limesaft og smak til med salt. Tilsett ev. mer sukker hvis den skal være søtere.
  • Når alt er kokt ut, kjøres sausen i blenderen (alternativt kan en stavmikser i gryten brukes).

Den helt jevne sausen er nå klar til å bli helt på flaske eller glass.
Hvis du vil konservere dressingen, må den avkjøles litt før det tilsettes 1–2 ss atamon.
Sett den deretter kjølig.

BALSAMICO-DRESSING

Passer perfekt til både grønne salater og salater med kylling eller fisk.

SLIK GJØR DU DET:

  • Bland alle ingrediensene og smak til med sitron, salt og pepper.
  • La dressingen trekke i 15–30 min før du heller den over salaten.

MISO-DRESSING

Denne dressingen passer spesielt godt til poke bowl med tofu

SLIK GJØR DU DET:

  • Rist sesamfrøene på en tørr panne og la dem avkjøles.
  • Rør hele tiden rundt i dem slik at de ikke blir brent.
  • Bland dem med resten av ingrediensene.
  • Smak til dressingen – den skal være salt-sur-søt-sesam-aktig.

Den kan godt lages på forhånd og trekke i kjøleskapet.

GOMA-DRESSING

Dressingen er søt, saltet og syrlig. Når du først har smakt den, blir den garantert en dressing du ikke kan unnvære i kjøleskapet! Denne dressingen passer spesielt godt til poke bowl med laks

SLIK GJØR DU DET:

  • Rist sesamfrøene på en tørr panne. Vend dem ofte til de dufter kraftig av sesam. Da er de ferdige. 
  • Bland dem med soyasaus, eddik, hvitløk, chili, sukker, sitronsaft og sesamolje til dressingen er deilig kremet. 
  • Hell vann i en tynn stråle til konsistensen er slik du ønsker. 

Kan oppbevares i kjøleskap.

Tips: Riseddik er ikke så sur som andre eddiker, men hvis du ikke har det, kan du bruke vanlig hvit balsamico.

 

Oppskrifter og bilder har vi fått fra Rosendahl.

Ingredienser


MANGO/CHILI-DRESSING

  • 2–3 ss rapsolje
  • 2 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 hele friske mangoer (lett overmodne)
  • 3 matepler (f.eks. Belle de Boskoop)
  • 1 dl lys sirup
  • 3 dl vann
  • 4 friske habanero (f.eks. 3 gule og 1 rød)
  • salt
  • saften av 1 lime evt. atamon til å konservere med hvis det skal lagres

BALSAMICO-DRESSING

  • ½ dl olivenolje
  • 2–3 ss balsamicoeddik
  • 1–2 ts sukker eller honning
  • 2–4 sjalottløk, alt etter størrelse, skåret i papirtynne skiver
  • sitronsaft
  • salt og pepper

MISO-DRESSING

  • 4 ss lys miso – miso er fermenterte soyabønner, korn eller bokhvete
  • 1–2 ss soyasaus
  • 1 ss mørk sesamolje
  • 1 ss eplesidereddik
  • saft av ½ sitron
  • 1 ss revet ingefær
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ss tahini – er laget av sesamfrø og kan kjøpes som pasta på glass.
  • 2 ss sesamfrø
  • 2–3 ss vann

GOMA-DRESSING

  • 125 g sesamfrø
  • 3 ss soyasaus
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 klype chili
  • 1 ts rørsukker eller kokossukker
  • 1 sitron, saften av denne
  • ½ dl olivenolje
  • ½ dl kaldt vann (eller til konsistensen er perfekt)
  • 1 klype salt

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?