Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Flying salmon flambé

Publisert torsdag 12.mai 2016


Flambert laksemaki med kamskjell, mango og wakame


Fremgangsmåte


Dette er en slags flambert sushi som dere garantert kommer til å se på restauranter i fremtiden. 

Det er vanlig mange steder at man brenner laksen så vidt med en gassbrenner før man serverer 

den på maki, men dette har vi aldri sett før. Det blir samme resultat, det er bare en mye mer 

spennende måte å servere det på foran gjestene.

 

 

Del kamskjellene i fire, mango i strimler på langs og skjær fine, tynne skiver av laksen med 

en skarp kniv. Dekk rullematten helt med plastfolie. Kutt toppen av noriarket så det blir 

ca. 12 × 16 cm og legg det på rullematten. Fordel et jevnt lag med sushiris utover, 

ca. 0,5 cm tykt, men la de øverste 2 cm være uten ris. Legg kamskjell, mango og wakame i 

en stripe midt på tangen, og rull dette sammen til en fin rull. Press hardt sammen med hjelp 

av rullematten. Legg skiver av laks lagvis på toppen av rullen. Del makirullen i skiver med en 

sylskarp kniv og legg opp på et fat.

 

 

Varm opp spriten (ved å sette flasken i varmt vannbad) til ca. 40°C, hell opp i et vinglass og 

tenn på. Hell dette forsiktig over makirullen med en skje foran gjestene med lyset dimmet 

eller slått av slik at det er så mørkt i rommet som mulig. Pass på å blåse ut flammen etter
ca. 30–40 sekunder slik at ikke laksen blir overstekt.

 

 

Server med syltet ingefær og wasabi, og dryss gjerne noen sesamfrø på toppen etter flamberingen.

 

Anbefalte drikker:

Te og japansk whisky

 


PS! Husk å ha brannslukkingsapparatet lett tilgjengelig i tilfelle noe skjer.

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

www.fccircus.com

Ingredienser

2


2 makiruller:

  • 100 g lakseloin (den fineste fileten av fisken)
  • ½ mango
  • 100 g kamskjell
  • 30 g wakame tangsalat (asiatiske matbutikker, fiskehandler eller sushi take away)
  • 4 cl sterk sprit (60 %)
  • 300 g ferdig kokt sushiris
  • 2 plater noritang
  • Wasabi
  • Syltet ingefær

Forberedelser


Lang tid før:

Lag rismarinade.

 

1 dag før:

Vask risen. Kutt mango.

 

Samme dag:

Kok ris. Kutt laks og kamskjell. Lag maki- ruller rett før gjestene kommer (hvis du ønsker å servere med lun ris).

 

Ved servering:

Kutt opp maki og legg på fat. Tenn på.


Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften