Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Foccacia med oliven og tomat
Foccacia med oliven og tomat

Foccacia med oliven og tomat

Publisert søndag 27.oktober 2019


Lag foccacia som grytebrød!


Fremgangsmåte


 1. Smuldre gjæren i en stor bolle. Strø over salt og tilsett honning. Hell vannet i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett durummel. Rør deigen med en kjøkkenmaskin og tilsett hvetemelet litt etter litt. Rør deigen sammen i minst 10 minutter, jo lenger desto bedre. Den skal være myk og klistrete. Strø mel over deigen, dekk den med et kjøkkenhåndkle og sett den til heving på et lunt sted i én time.
 2. Sett ovnen på 250 °C. Sett en støpejernsgryte med lokk i ovnen, og la den varme seg opp samtidig med ovnen. La gryten stå i den ferdig oppvarmede ovnen i minst 15 minutter før du har i deigen. Ta gryten ut, og legg deigen i den varme gryten. Trykk hele små tomater og oliven ned i deigen, og dryss over rosmarin og havsalt. Legg på lokket og sett gryten i ovnen.
 3. Bak brødet i 30 minutter med lokket på. Skru ovnen ned til 225 °C og ta av lokket. Bak brødet i ytterligere 10–15 minutter uten lokk. Avkjøl brødet på rist.

Tips: Når du baker grytebrød, er det viktig at lokket ligger godt på slik at dampen ikke slipper ut. Vær oppmerksom på at de fleste støpejernsgryter har fenolhåndtak på lokket. Fenolhåndtak tåler opptil 200 °C. Du kan kjøpe stålhåndtak som tåler høyere temperaturer, til støpejernsgryter.

 

 

Oppskriften har vi fått fra Le Creuset

Ingredienser

8


 • 25 g gjær
 • 1 ss honning
 • 1 ss havsalt
 • 6 dl lunkent vann
 • 300 g fint durummel
 • 350–400 g hvetemel
 • 2–3 kvister med rosmarin
 • 100 g små tomater
 • 50 g sorte oliven

ForberedelserKanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?