Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Frisk rabarbralimonade

...med lime og ingefær


Ingredienser

  • 1 kg rabarbra
  • 400 g sukker
  • 2 liter vann
  • 3 lime
  • Ca 25 g ingefær

Fremgangsmåte

Sommeren er her og det betyr rabarbrasesong! Rabarbra er en syrlig sommergrønnsak som kan brukes i alt fra salater til desserter – og selvfølgelig i limonade. Den norske rabarbrasesongen er fra juni til september, men det sies at den bør plukkes og spises før Sankthans, siden de første stilkene er de aller beste. Her er en deilig oppskrift på en frisk limonade som kan nytes på varme sommerdager.

 

Slik gjør du:

Vask og skyll rabarbraen (bruk kun stilken), kutt den i biter og legg rabarbrabitene i en kjele sammen med sukker og vann. Skrell ingefæren og del den i tynne skiver, limen kan også skjæres i skiver - alt legges i vannet. Kok opp blandingen og la det koke i 3-4 minutter. Skru av varmen og avkjøl i kjelen. Før servering siler du blandingen, helles i glass med isbiter – pynt gjerne med limebåter eller litt mynte.

 

Oppskriften har vi fått av Rosendahl.

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.