Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Italiensk pizza
Italiensk pizza

Italiensk pizza

Publisert tirsdag 24.mars 2020


...med tynn og sprø bunn!


Fremgangsmåte


Bland sammen vann, gjær og salt, rør om til saltet er løst opp. Tilsett mel og elt det godt sammen i kjøkken­maskin, ca 15 min. Deigen skal nå være glatt og smidig. Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 min. Elt deigen på benken og del den opp i 4 små boller, da passer hver deig til en stor, tynn pizzabunn. Legg deigen på et oljet fat, dekk til med folie. La heve til dobbel størrelse (ca 2-3 timer). Lang hevetid gir en ekstra smidig pizzadeig med en velutviklet smak. Det ideelle er derfor å lagre pizzadeigen i kjøleskap over natten hvis du har god tid. La deigen romtempereres i ca 2 timer før bruk.

Ta vare på de fine luftboblene i deigen ved å dra og forme deigen med hendene til runde, tynne bunner, ca. 30 cm i diameter. (4 stk italienske pizza). Kjevle eventuelt ut deigen til den er skikkelig tynn. Varm opp pizzastenen i stekeovnen (øverste rille) på 300°C, la den bli skikkelig varm før du tar den ut av ovnen og legger på pizzaen. Vær rask og smør på tapenade og legg på ønsket topping. Stek pizzaen i ca. 4-7 minutter (midterste rille) til osten er smeltet og bunnen har fått en gyllen farge. Pizzastenen er glovarm, så vær forsiktig. Har du ikke pizzasten, bruk vanlig stekebrett. Pizzasten gjør pizzaen sprøere. 

Ha på balsamico cream og pesto/frisk basilikum rett før servering.

Tips: Prøv minipizza, pizzasnurrer eller calzone - bruk samme oppskrift.

Ingredienser


Pizzadeig:

  • 1 kg pizzamel
  • 1/3 pose tørrgjær
  • ½ ts salt
  • 6 dl vann
  • 1 dl olivenolje

Topping:

  • Tapenade
  • Mozzarella
  • Spekepølse
  • Sjampinjong
  • Paprika
  • Pizzakrydder
  • Balsamico cream
  • Pesto/frisk basilikum

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?