Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Italienskinspirert Grytebrød
Italienskinspirert Grytebrød

Italienskinspirert Grytebrød

Publisert onsdag 06.juli 2016


Et fantastisk godt brød bakt med Tipo 00 mel!


Fremgangsmåte


Smuldre gjær i en deigbolle, dryss over salt og tilsett honning. Hell i vann og rør til gjær og honning er oppløst. Tilsett melet litt etter litt mens du fortsetter å røre.

Deigen skal røres** godt og lenge i minst 10 minutter. Deigen skal være klistrete som tyggegummi. Bruk heller for lite enn for mye mel!

Legg deigen i en bolle, dryss litt mel over og dekk til med plastfolie. Sett bollen i kjøleskapet og la deigen heve i 12–15 timer eller lenger.

Sett ovnen på 250 °C og varm opp gryten og lokket i ovnen. Dette tar ca. 15 min. Hell deigen ned i den varme gryten.

Legg på lokket og sett gryten i ovnen. Bak brødet i 30 minutter med lokket på. Skru ned til 225 °C, ta av lokket og dryss mel over brødet. Bak brødet i ytterligere 20–25 minutter uten lokk. Ta gryten ut av ovnen og tipp brødet ut på en rist.

Avkjøl brødet på risten før du skjærer det opp og serverer det.

 

*Tipo 00 er italiensk finmalt hvete som egner seg godt til brød og pizza pga. det høye proteininnholdet. Korn som er dyrket i et varmere klima enn vårt, inneholder bedre proteiner enn korn som er modnet i det nordiske klimaet. Proteinene danner gluten, som får melet til å ta opp vannet og danne en god struktur i brødet.

 

** Det er best å røre deigen i en kjøkkenmaskin, eller med en alminnelig håndmikser med deigkroker. Alternativt kan man røre for hånd med en gryteskje.

 

- Oppskriften har vi fått fra Le Creuset - 

Ingredienser


  • 10 g gjær
  • 1 ss salt
  • 1 ss honning
  • 5 dl kaldt vann
  • 600-700 g Tipo 00 mel*

ForberedelserKanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?