Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Italienskinspirert Grytebrød

Et fantastisk godt brød bakt med Tipo 00 mel!


Ingredienser

  • 10 g gjær
  • 1 ss salt
  • 1 ss honning
  • 5 dl kaldt vann
  • 600-700 g Tipo 00 mel*

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjær i en deigbolle, dryss over salt og tilsett honning. Hell i vann og rør til gjær og honning er oppløst. Tilsett melet litt etter litt mens du fortsetter å røre.
  2. Deigen skal røres** godt og lenge i minst 10 minutter. Deigen skal være klistrete som tyggegummi. Bruk heller for lite enn for mye mel!
  3. Legg deigen i en bolle, dryss litt mel over og dekk til med plastfolie. Sett bollen i kjøleskapet og la deigen heve i 12–15 timer eller lenger.
  4. Sett ovnen på 250 °C og varm opp gryten og lokket i ovnen. Dette tar ca. 15 min. Hell deigen ned i den varme gryten.
  5. Legg på lokket og sett gryten i ovnen. Bak brødet i 30 minutter med lokket på. Skru ned til 225 °C, ta av lokket og dryss mel over brødet. Bak brødet i ytterligere 20–25 minutter uten lokk. Ta gryten ut av ovnen og tipp brødet ut på en rist.
  6. Avkjøl brødet på risten før du skjærer det opp og serverer det.

 

*Tipo 00 er italiensk finmalt hvete som egner seg godt til brød og pizza pga. det høye proteininnholdet. Korn som er dyrket i et varmere klima enn vårt, inneholder bedre proteiner enn korn som er modnet i det nordiske klimaet. Proteinene danner gluten, som får melet til å ta opp vannet og danne en god struktur i brødet.

 

** Det er best å røre deigen i en kjøkkenmaskin, eller med en alminnelig håndmikser med deigkroker. Alternativt kan man røre for hånd med en gryteskje.

 

- Oppskriften har vi fått fra Le Creuset - 

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.