



Kakaoboller til lørdags- og kaffekos
Publisert fredag 11.september 2020
Kombinasjonen av havregryn, kakao, smør og søtt er som en 4-retters smaksfest for smaksløkene. Og resten av kroppen blir ikke lite imponert den heller, når disse partyløvene dukker opp.
Fremgangsmåte
Kakaobollene rører du lynkjapt sammen. Etter litt avkjøling er de klare for servering – enten i godteskåla eller på stettfat.
Smelt smøret i en gryte og la det avkjøles litt. Bruker du romtemperert smør – eller Bremykt – trenger du ikke å smelte smøret.
Bland havregryn, sukrin og kakaopulver i en bolle. Tilsett smør og rør godt sammen. Ha i 1 ss kaffe og sett bollen i kjøleskap i 10–15 minutter.
Deretter former du 10 kuler, for så å rulle dem i kokosmasse. La de «sette seg» i kjøleskapet en liten halvtime før servering.
Tips! Glad i lakris? Ha i ½ ts lakrispulver, så glir kakaobollene rett inn på toppen av favorittlista.
Oppskrift og bilder levert av Maggi Gausel // godtnok.no
Ingredienser
Til 10 stk. trenger du:
- 60 g meierismør
- 1 ½ dl havregryn
- 2 ss sukrin gold
- 1 ss kakoapulver
- 1 ss kaffe
- kokosmasse til å rulle kulene i