Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Karamellpudding
Karamellpudding

Karamellpudding

Publisert tirsdag 15.november 2016


Her får du oppskriften på deilig karamellpudding.


Fremgangsmåte


Sett stekeovnen på 200 °C.

Bruk over- og undervarme for best resultat.

Karamell

Smelt sukker i en kjele på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en mørkebrun farge. Hell blandingen i brødformen.

Pudding:

Kok opp fløte, sukker og melk sammen med delt vaniljestang. Avkjøl blandingen.

Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som du heller den i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn på nederste rille, og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.

Sett brødformen i langpannen og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles minst til neste dag.

Pynt:

Hvelv puddingen på et fat med kant (for at ikke karamellsausen skal renne ut). Pynt med vispet krem eller server kremen ved siden av.

- Oppskriften er hentet fra TINE -

Se hvordan du lager karamellpudding her.

Ingredienser


  • 100 gram sukker (til karamell)
  • 2 dl fløte
  • 50 gram sukker
  • 4 dl hel melk
  • 1 vaniljestang
  • 4 egg
  • til pynt: 1 ½ dl kremfløte

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?