Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Kjappe og ekstra næringsrike pannekaker
Kjappe og ekstra næringsrike pannekaker

Kjappe og ekstra næringsrike pannekaker

Publisert tirsdag 15.september 2020


Kunne barna valgt selv, ville nok denne oppskriften stått på menyen hver dag, hele uka.


Fremgangsmåte


Ingen dårlig idé, egentlig, for disse pannekakene er smekkfulle av egg. Og egg inneholder som kjent alle næringsstoffer du trenger – bortsett fra vitamin C.

Dette er en vitaminbombe! Denne varianten av pannekaker er en av de aller mest næringsrike raske middagsrettene du kan tenke deg. Røra visper du sammen på få minutter, og barna elsker dem. Et suverent alternativ til ferdigmat.

Selve stekingen kan noen ganger føles som en halv evighet, men med denne røra går det fort i svingene om du steker på litt høyere varme. Kniper det veldig om tiden, kan du vispe opp røren og sette den i kjøleskapet kvelden i forveien. Da er det bare å varme opp stekepanna og spise fortløpende. 

Er barna dine litt større, kanskje de kan begynne stekingen før du kommer styrtende inn døra?


Slik gjør du:

Bland alt det tørre. Tilsett melken og bland sammen til røren er fri for klumper. Visp inn egg. Så lar du røren stå og kose seg på benken i minst 10 minutter – eller i kjøleskapet over natta.

Stek på middels sterk varme i en stekepanne. Samtidig som du flipper pannekaker, kan du steke spekeskinke eller bacon i stekeovnen. Det tar bare 10 minutter å få det salte tilbehøret knasende sprøtt. Eller du kan velge å lage en friskere variant med blåbær.

 

Oppskrift og bilder har vi fått fra Maggi Gausel // godtnok.no

Ingredienser


Til 12–14 pannekaker trenger du:

  • 2 dl siktet speltmel/hvetemel
  • 2 dl havremel
  • 1 ts salt
  • 4 dl melk
  • 12 egg
  • meierismør til steking

ForberedelserKanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?