Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Kjøttboller i sterk djevelsaus

Publisert torsdag 12.mai 2016


Kjøttboller i sterk saus med bla. ost, chili, tomat og paprika.


Fremgangsmåte


Kutt løk og paprika i terninger. Finkutt chili (én uten frø) og hvitløk. Fres dette kjapt i den vide gryten med litt matolje, spisskummen og koriander. Tilsett sukker og bokstomater. La alt småkoke til sausen er redusert til det halve. Ha i soyasausen og smak til med salt og pepper.
 
Ha pastaen i det kokende vannet i den middels store gryten – og kok til den er mør. Hell av vannet.
 
Bland kjøttdeigen godt sammen med finhakket løk og hvitløk, salt, dijonsennep og soyasaus til en farse. Skjær osten i ½ cm store terninger og vend inn i farsen. Klem ut til kjøttboller (se teknikk s. 36) som legges rett i den varme stekepannen med varm olje. Bruk sterk varme og stek bollene gylne på begge
sider. Skru ned varmen litt og la dem steke igjennom.
 
Hell vannet av pastaen, legg den i en serveringsbolle og vend inn litt olivenolje og pepper. Dryss over parmesan, litt olivenolje, kvernet pepper og eventuelt litt basilikum over pastaen. Ha kjøttboller og saus på et fat. Server.
 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

www.fccircus.com

Ingredienser

4


  • ½ kg kjøtt- el. karbonadedeig
  • ½ løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss soyasaus
  • 150 g ost
  • (port salut, cheddar, Jarlsberg el. Norvegia)
  • 400 g tagliatelle
 
Djevelsaus:
  • 1 paprika
  • 1 løk
  • 2 røde chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ss sukker
  • 2 bokser (ca. 6 ½ dl) knuste hermetiske
  • tomater
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss olivenolje
ev. parmesan og basilikum til slutt

Forberedelser


Finn frem:
  • ingredienser
  • vid gryte
  • stekepanne – ha i olje og sett på middels høy varme
  • arbeidsbolle
  • middels stor gryte – fyll med vann og sett på høy varme
  • serveringsbolle
  • fat

Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften