Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Kokosboller
Kokosboller

Kokosboller

Publisert mandag 06.april 2020


Hjemmelagde kokosboller smaker himmelsk!


Fremgangsmåte


Start med å skill 4 egg. Legg 6 gelatinplater i kaldt vann. Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin og tilsett 3,5dl sukker litt om gangen. Marengsen er ferdig når du ikke kjenner sukkerkornene lenger. Klem ut alt vannet av gelatinplatene og tilsett et par spiseskjeer kokende vann og rør. Når gelatinplatene er oppløst og kalde tilsetter du dette i en tynn stråle i marengsen.

Dekk en fjøl/bakeplate med plastfilm og ta en 2A tip oppi en sprøytepose. Fyll opp posen og sprøyt ut eggeformede boller. La stivne i kjøleskap over natten.

Smelt sjokoladen og kokosoljen over vannbad. Bruk en slikkepott dyppet i varmt vann til å ta av marengsen fra fjøla og over i sjokoladen. Dypp deretter i kokosmasse og press lett ned. Gjenta til alle er dekket. Oppbevar i kjøleskap eller frys.

Tips! Du kan også strø over kakestrø etter å ha dyppet i sjokolade.

 

Oppskrift og bilder har vi fått fra Line Trondrud Kjeserud.

Ingredienser


  • 4 eggehviter
  • 3,5 dl sukker
  • 6 gelatinplater
  • litt kokende vann
  • 200g kokesjokolade
  • 50g kokosolje
  • 250g kokosmasse eller kakepynt

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?