Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Kremet blåskjell med salvie
Kremet blåskjell med salvie

Kremet blåskjell med salvie

Publisert fredag 28.august 2020


Blåskjell smaker godt hele året! Følger du noen enkle regler har du en enkel og smaksrik rett om du skal kose deg litt ekstra.


Fremgangsmåte


Varm gradvis opp Le Creuset skalldyrsgryte til medium varme og stek løk sammen med smør til det blir blankt. Skru opp varmen, tilsett hvitløk og salvie. La surre til salvien er litt sprø. Bruk vinen til å deglassere pannen og ha i fløten. Reduser mengden til halvparten og smak til med salt og pepper.

Husk at blåskjellene er naturlig salte. Når sausen tykner skrur du ned varmen til medium igjen og har i blåskjellene. Sausen vil løsne etterhvert som blåskjellene damper.

Dekk til kjelen med lokket og damp i 6-8 minutter, eller til alle blåskjellene har åpnet. Vær påpasselig med å kaste alle blåskjellene som ikke har åpnet seg om du ikke selv vet opphavet eller hvor ferske de er. Vet du det, og de har åpnet seg litt så bruker du en knivspiss til å bende de opp.

Fordel både blåskjell og saus i 4 boller, og server med noen ferske sitronbåter og roosterkoek. Roosterkoek, et sør Afrikansk grillet brød, passer perfekt til å dyppe i sausen.

Tips! Blåskjellene smaker himmelsk servert på roosterkoek rett fra grillen.

 

Oppskrift og bilder har vi fått fra Le Creuset.

Ingredienser


  • 3-4 kilo renset og vasket blåskjell
  • 1 gul løk
  • 20 g smør til steking
  • 3 store hvitløksfedd (bruk en hvitløkspresse)
  • 2 ss finhakket salvie
  • 2,5 dl fløte
  • 1,5 dl tørr hvitvin
  • Salt og papper

ForberedelserKanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?