Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Nakkekoteletter med rotgrønnsaker

Publisert tirsdag 17.mai 2016


Nakkekoteletter med stuede rotgrønnsaker


Fremgangsmåte


Skrell og kutt alle grønnsakene og potetene i terninger. Kutt den hvite delen pa° purren i ringer og finsnitt den grønne delen.

 

Brun kotelettene i litt solsikkeolje i en skikkelig varm panne. Na°r de er bru- net pa° den ene siden, snu dem og ha i 1 ss smør. Legg dem deretter til side.

 

Stek alle grønnsakene og potetene med unntak av purreløken i pannen i litt olje til de begynner a° bli møre. Hell over fløte og rør inn sennep og sitron- saft. Smak til med salt og pepper.

 

Legg grønnsak- og potetblandingen i en ildfast form og ha i purreløken. Legg kotelettene pa° toppen. Dekk for- men med aluminiumsfolie (stikk noen hull i folien) og sett den i ovnen i 8–10 minutter pa° 180 grader.

 

Mens formen er i ovnen, kutter du eplet og rødbetene i sma° terninger, finhakker salvien og blander inn sitron, salt og pepper. Dryss over før servering.

 

Server med bagetter eller loff

Ingredienser

4


  • 4 stk nakkekoteletter
 
  • 4 stk poteter
  • 1 stk gulrot
  • 1/2 stk kålrot
  • 2 stk sellerirot
  • 1 stk purreløk
  • 2 stk saft fra sitron
 
  • 3 dl fløte
  • 2 ss dijonsennep
 
  • 1 stk eple
  • 6 skiver syltet rødbet
  • 1 ss salvie

Forberedelser



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften