Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Ostekake med hvit sjokolade og bringebærsirup
Ostekake med hvit sjokolade og bringebærsirup

Ostekake med hvit sjokolade og bringebærsirup

Publisert torsdag 09.mai 2019



Fremgangsmåte


Bland kjeks og smeltet smør og trykk det ned i bunnen av en 22 cm springform.

Legg 2 brev gelatin i kaldt vann. Pisk cream cheese, sukker og revet sitronskall til en jevn, bløt masse.  Press vannet ut av gelatinen og smelt den over vannbad. Bland den hurtig men grundig i osteblandingen (så den ikke danner tråder). Til slutt rører du inn den smeltede sjokoladen og fløten. Hell fyllet over bunnen i springformen og still kaken i kjøleskapet i 3-4 timer, til den er fast. Server med hjemmelaget bringebærsirup og gjerne noen friske bringebær.

 

Bringebærsirup:

Bringebærsirup er godt på kaker, is, pannekaker, ost, yoghurt og mye mer. Og det er enkelt å lage: La 500 g bringebær (gjerne frosne) og 2 dl vann simre i 20 minutter. Sil blandingen, så stenene sorteres fra. Tilsett 100 g brunt sukker og la det simre i ytterligere 10 minutter.

 

Oppskriften har vi fått fra Brix Design.

Ingredienser


Bunn:

  • 3 dl knuste kjeks (shortbread eller Digestive)
  • 75 g smør, smeltet

Fyll:

  • 500g Cream cheese
  • 1 ¾ dl strøsukker
  • Revet skall av ½ sitron
  • 2 brev gelatin oppløst i 0,5 dl kokt vann, avkjølt
  • 200g hvit sjokolade, smeltet
  • 2,5 dl fløte, lett pisket

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?