Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Pølse på termos
Pølse på termos

Pølse på termos

Publisert torsdag 12.mai 2016


Buljong med pølser og rotgrønnsaker


Fremgangsmåte


Knus tørket sopp til pulver.

Kok opp buljongen og smak den til med sopp pulveret, trøffelolje, soya, sennep, smør, nykvernet pepper, salt og urter.

Ha pølsene på termos, hell den kokende buljongen over og skru på lokket.

La dette stå minimum 20 minutter før servering.

Kutt grønnsakene i forskjellige former, og sørg for at grønnsakenes naturlige vakre form kommer frem på noen av dem.

Kok opp en kjele med saltet vann og kok grønnsakene møre i vannet, avkjøl deretter raskt i iskaldt vann.

De skal fortsatt ha en litt sprø kjerne, og alle grønnsaker trenger forskjellige koketider, så kok én og én grønnsak hver for seg.

Viktig at du er våken her, for perfekt kokte grønnsaker hever retten.

Ved servering varmes grønnsakene i en kjele med litt olje på middels varme, smak dem til med nykvernet pepper og maldonsalt, og dander pent på fat med litt olivenolje over.

Be gjestene selv forsyne seg med pølse av termos og hell buljongen over.

Kan serveres med flatbrød eller nykokte poteter.

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

www.fccircus.com

Ingredienser

4


  • Pølser (helst noe annet enn wiener, f.eks. bratwurst, urtepølse, lammepølse, chorizo e.l.)
  • 50 g tørket sopp
  • 6 dl buljong (helst hjemmelagd,men du kan også bruke buljongterninger løst opp i vann)
  • 2 ss trøffelolje
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss dijonsennep
  • 1 klatt smør
  • 3 ss finhakkede friske urter som
  • gressløk, persille, timian
Her kan nesten alt av grønnsaker brukes. Vi har brukt:
  • 100 g kålrot
  • 100 g sellerirot
  • 100 g pak choy¹
  • 50 g polkabeter
  • 50 g nepe
  • God olivenolje
  • Nykvernet pepper og maldonsalt
¹ Asiatisk kål som fås i asiatiske matbutikker og større supermarkeder, kan også bruke all annen kål.

Forberedelser


Lang tid før:

Lag buljong av kraftbein og frys ned.

 

2 dager før:

Kok opp buljong og smak til, men vent med urtene til samme dag.

Kutt og skrell alle grønnsakene

 

1 dag før:

Forkok og avkjøl alle grønnsakene

 

Samme dag:

Rett før gjestene kommer, kok opp buljong og ha pølsene over i termosen.

Ha i urter

 

Ved servering

Varm opp grønnsakene i oljen og dander på fat

 


Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?